A KézenFogva Alapítvány által kiadott sajtóközlemények

Komoly információhiány a fogyatékos gyermeket nevelő családok körében

A Kézenfogva Alapítvány és a Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége elindította Egerben azt az Információs Pontot, ahol fogyatékos gyermeket nevelő vagy felnőttet gondozó családok számára naprakész információkat szolgáltatnak egy online adatbázis, az ún. „Infóbázis” segítségével.

Megváltozott munkaképességű emberek jövője a kérdés

A Kézenfogva Alapítvány kezdeményezésére 2015. szeptember 2-án egy kerekesztal-beszélgetést tartottak az Újbudai Polgármesteri Hivatalban, a téma a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása volt. A 2011. évi népszámlálás adatai szerint 490 578 fő, azaz a népesség 4,9%-a vallotta magát fogyatékos személynek. Nemzetközi vizsgálatokra épülő szakértői becslések ezzel szemben azt mutatják, hogy a lakosság átlagosan 10%-a él valamilyen fogyatékossággal, a valós szám tehát hazánkban is inkább az 1 milliót közelítheti.

„Az a jó, hogy itt azt nézik, hogy mire vagy képes, nem azt, hogy mire nem…”

A KézenFogva Alapítvány „Ránk számíthatsz a munka világában!” programjának az volt a célja, hogy ügyfelei értékteremtő munkáját elismerjék, segély helyett saját jövedelemből éljenek, munkáltatóik pedig értékes, megbízható, lojális munkaerőhöz jussanak.  

Sikerültek a rekordok! – Együtt élőcsocsózott több mint 800 gyermek

A Kézenfogva Alapítvány Hétköznapi Kihívások napján – immár hagyományosan – látványos, szokatlan megközelítési formában hívta fel a figyelmet a fogyatékos emberek éltére. Idén az egyszerre legtöbben élőcsocsózó emberek rekordját és a legnagyobb résztvevői létszámú élőcsocsó rekordját is sikerrel rendezték meg. Mindkét élőcsocsóban ép és sérült gyerekek közösen vettek részt.

Otthont mindenkinek!

Családban felnőni. A legtöbb ember számára ez egészen természetes és magától értetődő. Aki nem családban nő fel, az arra vágyik. Ez egy természetes és magától értetődő vágy. Mégis nagyon sok fogyatékos és tartósan beteg gyerek, aki intézetben nevelkedik, sosem tapasztalhatja ezt meg.

Kalózhajóval az országban

A Kézenfogva Alapítvány kalózhajóvá alakított kamionnal és kincskereső játékkal várja az általános és középiskolás gyerekeket az ország 11 helyszínén 2015. április 15. és június 15. között. Az Alapítvány célja, hogy játékos formában bemutassa a fiataloknak a fogyatékos emberek mindennapi kihívásait. A közvélemény-formáló rendezvénysorozat fővédnöke immár harmadik éve Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.