Kalózhajó Szombathelyen!

Idén tizedik alkalommal indul útjára a KézenFogva Alapítvány átalakított kamionja a Fogadd el, fogadj el kampány keretében. A cél felhívni a figyelmet: a fogyatékos emberek elfogadása, megértése fontos része a felelős társadalomnak.

A szombathelyi Fő téren az egész nap az elfogadás, a tolerancia jegyében telik: a fogyatékos emberek élete köré épülő játékokkal, kincskeresővel várják az iskolásokat és minden kedves érdeklődőt.

„Ahhoz, hogy a fogyatékos emberek iránti tolerancia kialakuljon, előítélet-mentes életkorban kell elkezdeni ennek az oktatását. Ez a kor a gyerekkor. A mai fiatalság könnyebben elérhető az interaktív játékok és a tapasztalatok útján, ezért döntöttünk a kamion érdekes, kalózhajós átalakítása mellett. Remélem, a gyerekek megértik a kincskeresés során, hogy a különbség, amit látnak kisebb, mint ahogy azt elsőre gondolják” – mondta Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője.

Az előzetesen beosztott iskolai csoportok folyamatosan érkeznek a kamionhoz, ahol kincskereső kalózjáték várja őket, amelyen keresztül megismerkednek a fogyatékossági típusokkal. Kipróbálhatják egy akadálymentes OTP bankfiók előnyeit is és kerekesszékes akadálypályán is végiggurulhatnak.

A résztvevő mintegy 220 gyerek Szombathely általános és középiskoláiból érkezik a rendezvényre, többek között a Bercsényi Miklós Általános Iskolából és a Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumból.

Az OTP Bank 2008 óta támogatja a KézenFogva Alapítvány munkáját, ennek köszönhetően minden résztvevő gyermek a nap során szerzett élményei mellett apró OTP-s ajándékkal térhet haza.

 

További információk a rendezvénnyel kapcsolatban:

http://fogadjel.kezenfogva.hu/