Kalózhajó Szegeden!

Idén tizedik alkalommal indul útjára a KézenFogva Alapítvány átalakított kamionja a Fogadd el, fogadj el kampány keretében. A cél felhívni a figyelmet: a fogyatékos emberek elfogadása, megértése fontos része a felelős társadalomnak. 
 
A szegedi Széchenyi téren az egész nap az elfogadás, a tolerancia jegyében telik: a fogyatékos emberek élete köré épülő játékokkal, kincskeresővel várják az iskolásokat és minden kedves érdeklődőt.
 
„Ahhoz, hogy a fogyatékos emberek iránti tolerancia kialakuljon, előítélet-mentes életkorban kell elkezdeni ennek az oktatását. Ez a kor a gyerekkor. A mai fiatalság könnyebben elérhető az interaktív játékok és a tapasztalatok útján, ezért döntöttünk a kamion érdekes, kalózhajós átalakítása mellett. Remélem, a gyerekek megértik a kincskeresés során, hogy a különbség, amit látnak kisebb, mint ahogy azt elsőre gondolják” – mondta Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője.
 
Az előzetesen beosztott iskolai csoportok folyamatosan érkeznek a kamionhoz, ahol kincskereső kalózjáték várja őket, amelyen keresztül megismerkednek a fogyatékossági típusokkal. Kipróbálhatják egy akadálymentes OTP bankfiók előnyeit is és kerekesszékes akadálypályán is végiggurulhatnak.
 
A résztvevő mintegy 240 gyerek Szeged általános és középiskoláiból érkezik a rendezvényre, többek között a Szegedi Dózsa György Általános Iskolából és a Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolából.

A rendezvényt meglátogatta Vadkerti Attila, a MOL-Pick Szeged Kézilabdacsapat játékosa, csapatkapitánya is családjával.
 
Az OTP Bank 2008 óta támogatja a KézenFogva Alapítvány munkáját, ennek köszönhetően minden résztvevő gyermek a nap során szerzett élményei mellett apró OTP-s ajándékkal térhet haza.
 
 
További információk a rendezvénnyel kapcsolatban: