Sajtóközlemények

DJ Dominique-Várkonyi Attila a KézenFogva Alapítvány nagykövete

Örömmel tudatjuk a világgal, hogy idéntől DJ Dominique (Várkonyi Attila) segíti a munkánkat a KézenFogva Alapítvány nagyköveteként. Régóta ismerjük egymást Attilával és most elérkezett az idő, hogy szorosabbra fűzzük az együttműködést. Kézen fogjuk egymást és összekapaszkodunk közös céljaink megvalósításért!  Nagyon örülünk Neked Attila és várjuk a közös munka folytatását!

„Hidat teremtettünk a fogyatékos emberek és a nyílt munkaerőpiac között”

Lezárult a KézenFogva Alapítvány „FEFI – Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ” elnevezésű projektje. A program átfogó célkitűzése volt, hogy verseny- és piacképessé tegye a fogyatékos emberek munkáját és minél több ember elhelyezkedését segítse.

A KézenFogva Alapítvány is bemutatkozik a Civilek Éjszakáján

Szeptember 10-én, szombat este másodjára rendezik meg a Civilek Éjszakáját Budapest több helyszínén és néhány vidéki városban. Az esemény célja, hogy bemutassa azokat a civil szervezeteket, akik itt élnek közöttünk, értünk, a jogainkért és a környezetünk jobbá tételéért dolgoznak.

Sajtóközlemény

Útban a piac felé

Aktív Műhely a fenntartható foglalkoztatásért

Budapest, 2010. június 24. A Kézenfogva Alapítvány vezetésével hat civil szervezet véglegesítette az Aktív Műhely Foglalkoztatást Fejlesztő Eszközrendszert, amelynek célja, hogy a fogyatékos személyek egyéni képességeinek megfelelő, fenntartható munkahelyeket hozzon létre és fejlesszen. Az állam 8 milliárd Ft-tal támogatja 2010-ben a szociális foglalkoztatókat, amelyek azonban hagyományosan nem képesek a piacképes szolgáltatások nyújtására, piacképes termékek gyártására a hiányzó piaci ismeretek miatt.. A már 12 szervezetnél is tesztelt eszközrendszer azonban a piaci igényekre reagáló tevékenységet alakít ki, a fogyatékos ember társadalmi értékét tudatosítja és elősegíti a fogyatékos emberekkel kapcsolatos szükségszerű paradigmaváltást.

Sajtóközlemény


Történelmi lépés a fogyatékos emberek foglalkoztatása érdekében

Precedens értékű pert nyert a Kézenfogva Alapítvány

Budapest, 2010. május 12. Egyértelmű döntés született a fogyatékos emberek foglalkoztatását régóta bizonytalanná tévő kérdésében! A Kézenfogva Alapítvány közérdekű igényérvényesítés keretében jogorvoslatért fordult a Fővárosi Bírósághoz. A Bíróság ítéletében állást foglalt arra vonatkozólag, hogy a cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló személyek gondnokuk közreműködésével munkaviszonyt létesíthetnek.

Sajtóközlemény


2010-ben is: Ne Hagyd Magad!

Antidiszkriminációs hálózat a fogyatékossággal élő emberek jogvédelme érdekében Budapest, 2010. április 13. Már nem csak az értelmi sérült emberek, hanem az egyéb sérültséggel élők is segítséghez juthatnak: így fogyatékosságuk okán ők sem kerülhetnek hátrányos helyzetbe életük lakhatási, foglalkoztatási, képzési-oktatási, egészségügyi és szociális színterein. A komplex antidiszkriminációs hálózatot az operatív központként működő Kézenfogva Alapítvány valamint a hálózat tagjai: AOSZ, MEOSZ, SINOSZ mutatták be a sajtó képviselőinek.

Sajtóközlemény


10.000 megváltozott munkaképességű munkavállaló tűnhet el a nyílt munkaerőpiacról a Kormány újabb döntését követően

Budapest, 2009. június 11. A koordináció teljes hiányát jelzi, az az intézkedés, amely szerint a Munkaerőpiaci Alapból származó 4,2 milliárd forintnyi forrást a Kormány befagyasztja, ugyanakkor –bár teljesíthetetlen feltételekkel – 1 milliárd keretösszegű pályázatot ír ki, ugyanarra a célra. A döntés a fogyatékos emberek érdekében működő, több mint 30 szolgáltatás azonnali megszűnését és közel 10.000 megváltozott munkaképességű munkavállaló nyílt munkaerőpiacról való eltűnését eredményezheti.

SajtóközleményEgyezségek, tartalom eltávolítás az egyik legnagyobb szolgáltató tárhelyéről a Ne Hagyd Magad! program legújabb eredményei
Budapest, 2009-05-13./> – Az elmúlt évben több mint 150 esetben fordultak a Kézenfogva Alapítvány Ne Hagyd Magad! programja/> által működtetett jogsegélyszolgálathoz, mert úgy érezték hátrányba kerültek fogyatékosságuk miatt. A 06-40-200-320/> –as helyi tarifával működő kék számon, illetve levélben az egész ország területéről folyamatosan érkeznek a bejelentések.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sajtóközlemények csatornára