Ha ide kattint felajánlhatja!


„Hidat teremtettünk a fogyatékos emberek és a nyílt munkaerőpiac között”

Lezárult a KézenFogva Alapítvány „FEFI – Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ” elnevezésű projektje. A program átfogó célkitűzése volt, hogy verseny- és piacképessé tegye a fogyatékos emberek munkáját és minél több ember elhelyezkedését segítse.

Sajtóközlemény

Útban a piac felé

Aktív Műhely a fenntartható foglalkoztatásért

Budapest, 2010. június 24. A Kézenfogva Alapítvány vezetésével hat civil szervezet véglegesítette az Aktív Műhely Foglalkoztatást Fejlesztő Eszközrendszert, amelynek célja, hogy a fogyatékos személyek egyéni képességeinek megfelelő, fenntartható munkahelyeket hozzon létre és fejlesszen. Az állam 8 milliárd Ft-tal támogatja 2010-ben a szociális foglalkoztatókat, amelyek azonban hagyományosan nem képesek a piacképes szolgáltatások nyújtására, piacképes termékek gyártására a hiányzó piaci ismeretek miatt.. A már 12 szervezetnél is tesztelt eszközrendszer azonban a piaci igényekre reagáló tevékenységet alakít ki, a fogyatékos ember társadalmi értékét tudatosítja és elősegíti a fogyatékos emberekkel kapcsolatos szükségszerű paradigmaváltást.

Sajtóközlemény


Történelmi lépés a fogyatékos emberek foglalkoztatása érdekében

Precedens értékű pert nyert a Kézenfogva Alapítvány

Budapest, 2010. május 12. Egyértelmű döntés született a fogyatékos emberek foglalkoztatását régóta bizonytalanná tévő kérdésében! A Kézenfogva Alapítvány közérdekű igényérvényesítés keretében jogorvoslatért fordult a Fővárosi Bírósághoz. A Bíróság ítéletében állást foglalt arra vonatkozólag, hogy a cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló személyek gondnokuk közreműködésével munkaviszonyt létesíthetnek.

Sajtóközlemény


2010-ben is: Ne Hagyd Magad!

Antidiszkriminációs hálózat a fogyatékossággal élő emberek jogvédelme érdekében Budapest, 2010. április 13. Már nem csak az értelmi sérült emberek, hanem az egyéb sérültséggel élők is segítséghez juthatnak: így fogyatékosságuk okán ők sem kerülhetnek hátrányos helyzetbe életük lakhatási, foglalkoztatási, képzési-oktatási, egészségügyi és szociális színterein. A komplex antidiszkriminációs hálózatot az operatív központként működő Kézenfogva Alapítvány valamint a hálózat tagjai: AOSZ, MEOSZ, SINOSZ mutatták be a sajtó képviselőinek.

Sajtóközlemény


10.000 megváltozott munkaképességű munkavállaló tűnhet el a nyílt munkaerőpiacról a Kormány újabb döntését követően

Budapest, 2009. június 11. A koordináció teljes hiányát jelzi, az az intézkedés, amely szerint a Munkaerőpiaci Alapból származó 4,2 milliárd forintnyi forrást a Kormány befagyasztja, ugyanakkor –bár teljesíthetetlen feltételekkel – 1 milliárd keretösszegű pályázatot ír ki, ugyanarra a célra. A döntés a fogyatékos emberek érdekében működő, több mint 30 szolgáltatás azonnali megszűnését és közel 10.000 megváltozott munkaképességű munkavállaló nyílt munkaerőpiacról való eltűnését eredményezheti.

SajtóközleményEgyezségek, tartalom eltávolítás az egyik legnagyobb szolgáltató tárhelyéről a Ne Hagyd Magad! program legújabb eredményei
Budapest, 2009-05-13./> – Az elmúlt évben több mint 150 esetben fordultak a Kézenfogva Alapítvány Ne Hagyd Magad! programja/> által működtetett jogsegélyszolgálathoz, mert úgy érezték hátrányba kerültek fogyatékosságuk miatt. A 06-40-200-320/> –as helyi tarifával működő kék számon, illetve levélben az egész ország területéről folyamatosan érkeznek a bejelentések.