Programok

Infóközpont

Információs központunk a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket ellátó családok és szakemberek részére tartalmaz adatokat. Információs központunk a fogyatékos emberek intézményi elhelyezési lehetőségeit, rendelkezésre álló szolgáltatások és azokhoz való hozzáférés, rendelkezésre álló orvosi ellátások, vonatkozó jogszabályok részleteit tartalmazza. Információs szolgálat adatbázisát a www.kezenfogva.hu/adatbazis oldalon találja meg.

Foglalkoztatás - Alternatív Munkaerőpiaci Szolgáltatás

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásba helyezéséért indítottuk Alternatív Munkaerőpiaci Szolgálatásunkat. Szolgáltatásunkkal támogatjuk, hogy a piaci környezetben működő munkáltatók és munkát kereső fogyatékos emberek megtalálják egymást. Részletes információk a szolgáltatásról a www.dolgoz6ok.hu oldalon találhatóak.

Információs Pontok Hálózata

Ezzel a névvel indítottunk 2014 novemberében egy innovatív programot, melynek célja, hogy olyan Információs Pontok Hálózatát hozzuk létre, amelyek a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat, a helyi szervezeteket és a különböző szolgáltatásokat nyújtó intézményeket kapcsolja össze. A projekt 2014. november 1-jével indult, 2016. március 31-ével zárul, mely a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.

Foglalkoztatás - Aktív Műhely

A fogyatékos emberek védett foglalkoztatásának minőségének fejlődéséért, és a foglalkoztatás fenntarthatóságának növekedéséért partnereinkkel együttműködve működtetjük az Aktív Műhely Foglalkoztatás Fejlesztő Eszközrendszert. Az Aktív Műhely missziója, hogy fogyatékos egyéni igényeinek megfelelő, fenntartható munkahelyeket fejlesszen. Az eszközrendszer komplex módon, párhuzamosan a foglalkoztatás öt kulcsterületét célozza különböző fejlesztésekkel, képzésekkel.