Programok

Infóközpont

Információs központunk a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket ellátó családok és szakemberek részére tartalmaz adatokat. Információs központunk a fogyatékos emberek intézményi elhelyezési lehetőségeit, rendelkezésre álló szolgáltatások és azokhoz való hozzáférés, rendelkezésre álló orvosi ellátások, vonatkozó jogszabályok részleteit tartalmazza. Információs szolgálat adatbázisát a www.kezenfogva.hu/adatbazis oldalon találja meg.

Foglalkoztatás - Alternatív Munkaerőpiaci Szolgáltatás

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásba helyezéséért indítottuk Alternatív Munkaerőpiaci Szolgálatásunkat. Szolgáltatásunkkal támogatjuk, hogy a piaci környezetben működő munkáltatók és munkát kereső fogyatékos emberek megtalálják egymást. Részletes információk a szolgáltatásról a www.dolgoz6ok.hu oldalon találhatóak.

Információs Pontok Hálózata

Ezzel a névvel indítottunk 2014 novemberében egy innovatív programot, melynek célja, hogy olyan Információs Pontok Hálózatát hozzuk létre, amelyek a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat, a helyi szervezeteket és a különböző szolgáltatásokat nyújtó intézményeket kapcsolja össze. A projekt 2014. november 1-jével indult, 2016. március 31-ével zárul, mely a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.

Osztályfőnöki Óra

A KézenFogva Alapítvány 2012-ben megújítja a közvélemény-formáló munkájához kapcsolódó osztályfőnöki óra programját. Az elmúlt években nagy sikerrel futó kezdeményezésbe elsősorban a felső tagozatos általános és középiskolás osztályok kapcsolódhattak be. Az eddigi nagyszámú érdeklődés, a folyamatos igény tette szükségessé, hogy átgondoljuk és megújítsuk a programot, melynek eredményeként hosszútávon is fenntartható kezdeményezést indítunk el.

 

Fogadd el, fogadj el!

Program a fogyatékos emberek befogadásáért, integrációjáért.

 

EASPD (EUROPEAN ASSOCIATIOIN OF SERVICE PROVIDERS FOR PERSONS WITH DISABLITIES

Európai szervezet, mely közel 9,000 szociális szolgáltató szervezetet képvisel Európában, melyek fogyatékos emberekkel, emberekért dolgoznak. Az EASPD fő célja, hogy az ENSZ Fogyatékos Emberek Jogairól (2006) szóló konvenciónak érvényt szerezzen, azt támogassa, hogy a fogyatékos emberek egyenlő esélyt kapjanak az életben és ellátásokban. További részleteket a http://www.easpd.eu/ oldalakon találhat.

CÉHálózat

CÉHálózat - Civil Érdekvédelmi Hálózat a Fogyatékos Embereknek Szociális Szolgáltatást Nyújtó Civil Szervezetekért. Olyan civil szervezetek szerveződése, melyek valamilyen szolgáltatást nyújtanak értelmi fogyatékos vagy autista embereknek, fiataloknak. Céljuk az volt, hogy szervezetük által nyújtott szolgáltatások fennmaradjanak, és be tudják tölteni missziójukat. www.cehalozat.hu

A hálózat támogatója:

Oldalak

Feliratkozás RSS - Programok csatornára