KOSSUTH RÁDIÓ - Akadálymentesen – Minden karrierálom megvalósulhat, ha kellő hittel párosul

KOSSUTH RÁDIÓ
Akadálymentesen – Minden karrierálom megvalósulhat, ha kellő hittel párosul

https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2021/09/30/akadalymentesen-mind...

"A Kossuth Rádió Napközben című műsorában új rovat indult, amelyben a hallgatók megismerhetik a testi vagy értelmi fogyatékossággal élők mindennapi kihívásait, valamint az őket támogató intézményeket és alapítványokat is. Az Akadálymentesen legutóbbi adásban a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáról esett szó, akiket többek között a Kézenfogva Alapívtány támogat abban, hogy teljes értékű munkát végezhessenek.
Szeptember 20-tól, minden hétfőn délelőtt, 10:15-től a Napközben című műsorban új rovattal jelentkezik a Kossuth Rádió. Az Akadálymentesen állandó riportere Nagy Bálint, aki az érintettek szemszögéből, mozgáskorlátozottként szeretné felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos, hogy ne csak intézményi szinten, hanem az embertársaink fejében is megvalósuljon az akadálymentesítés.

A legutóbbi adás arra hívta fel a hallgatók figyelmét, hogy kitartással és némi segítséggel a hátrányos helyzetűek és a fogyatékossággal élők is teljes értékű munkát végezhetnek. Egy pozitív példa a sok közül a 17 éves Dominik története, aki gyermekotthonban él, de már a második szakmáját kezdi el tanulni. A fiatal álma, hogy egy nap szakácsként dolgozhasson.

„Jelenleg szobafestőnek tanulok, de jövőre szeretnék egy újabb szakmát elsajátítani. Gyermekotthonban lakok már lassan öt éve, de nem igazán szokták megengedni, hogy a konyhában főzőcskézzünk, ezért még sosem főztem, nagy újdonság nekem, hogy a nyáron elmehettem egy étterem konyhájára. Nagyon szívesen lennék szakács, és mivel szeretem az állatokat, nagy vágyam, hogy egy nap kisállatos kávézót vagy éttermet nyithassak” – mesélt karrierálmáról a fiatal a Kossuth Rádió műsorában.

A műsor folytatásban a Kézenfogva Alapítvány speciális állásbörzéjéről is beszámoltak, ami a Dominikhoz hasonló élethelyzetben lévőket támogatja azzal, hogy belépési lehetőséget biztosít a hátrányos helyzetűeknek és a megváltozott munkaképességűeknek a munkaerőpiacra. A következő börzének október 5-én, kedden a Petőfi Irodalmi Múzeum ad helyet – derült ki az Akadálymentes adásából."

Forrás: https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2021/09/30/akadalymentesen-mind...