Kézen Fogva Támogatott Lakhatás Hálózat

Intézmény

Elérkezett az az idő, hogy a KézenFogva Alapítványon belül létrejött egy igazi intézmény. A neve: Kézen Fogva Támogatott Lakhatás Szociális Intézmény. Másfél éves előkészület után, a koronavírus járvány kellős közepén és egy kicsit hátráltatva általa, 2020. szeptember 25-én nyilvántartásba vételre került a támogatott lakhatási szolgáltatásunk S0537622 számon. Az engedélyeztetési eljárás szakhatósági része adott egy kis munkát nekünk, de mindenki nagyon segítőkész volt és így hivatalosan is elindulhattunk. 5 főre kaptuk meg az engedélyt, 2 szolgáltatási helyszínen. A tényleges szolgáltatást 2020. november 1-én indítottuk el, három fő beköltözésével. 2021. január 1-től már 7 főre szól a működési engedélyünk, 3 lakásban.

Lakók

Számos érdeklődőnk van, akikkel elsősorban a nyílt munkaerő-piaci szolgáltatásunkon keresztül kerültünk kapcsolatba. Az első lakó enyhén mozgássérült és epilepsziás vidékről költözött fel. Vele először munkát kerestünk és találtunk, aztán a budapesti tájékozódás és a pénzgazdálkodásban dolgoztunk együtt. Az újpesti lakásunkba költözött. A második, látássérült lakóval is munkát kerestünk és találtunk. Nagyon mostoha lakhatási körülmények közül költözhetett Cinkotára. Ugyancsak ide költözött enyhén mozgás- és látássérült lakónk, aki egy elhanyagolt munkásszállóról érkezett. Az év végén jött hozzánk egy látássérült házaspár. Az édesapával is munkát kerestünk és találtunk. Feleségével egy Down szindrómás gyermeket fogadtak örökbe és nevelnek. Az eddigi napi háromórás utazásuk vidékről napi félórára rövidült.
És közben zajlik a következő beköltöző lakók felkésztése, helyzetük rendezése.

Munkatársak

Csom Erzsébet, szociális munkás, munkaerő-piaci közvetítés
Fehér Miklós, szociális munkás, munkaerő-piaci közvetítés
dr. Éliás Sára, jogi tanácsadás
dr. Gazsi Adrienn, jogi tanácsadás
Kéri Bianka, gyógypedagógus, szakmai támogatás
Kiss Irén, pénzügy
K. Papp Lehel, technikai támogatás
Pető Zsuzsa, pszichés támogatás
Pordán Ákos, intézményvezető
Princz Andrea, pszichés támogatás
Sebestyén Gabriella, ingatlan keresés
Szász Ibolya, adminisztráció

Lakások

A lakásaink béreltek és 2-3 fő lakik egyben, mindenkinek saját szobája van. Három lakásunk van: Cinkotán, Újpesten és Pesterzsébeten. A következő lakásokat is a leendő lakók érdekeit is figyelembe véve választjuk ki.
Partnerek
Nem adom fel! Alapítvány
Inbaar kft.
Budapest Főváros Kormányhivatala
Emberi Erőforrások Minisztériuma
magánszemélyek
bérbeadók

Tervek

2021. év végére 21 főt szeretnénk támogatni 10 lakásban. Egy főállású esetfelelőssel szeretnénk megerősíteni a munkatársi csapatot.