Kézen Fogva Támogatott Lakhatás Hálózat

Intézmény

A Kézen Fogva Támogatott Lakhatás Hálózat Szociális Intézmény folytatta működését. Végeztük a lakóink esetkezelését, mentorálását. A terveknek megfelelően zajlott a leendő lakók felkészítése is. Ennek megfelelően egy újabb lakást sikerült találnunk és engedélyeztetnünk egy család részére, ahol a szülők és gyermek is fogyatékos. Az átlagnál is több lakást kellett megnéznünk, mert kisállatok is követték a gazdikat.
Örömmel értesültünk, hogy a minisztérium jogszabályváltozással lehetővé tette, hogy az év során folyamatosan adhassunk be lakhatási szolgáltatás engedélyezésére irányuló kérelmet a Kormányhivatalhoz.
A tényleges szolgáltatás 2020. november 1-i megkezdése után 2022. január 15-től 16 főre szól a működési engedélyünk, 7 lakásban. Terveink ebben az évben még két-három lakással bővítjük hálózatunkat.

Lakók

A lakhatási szolgáltatásunk iránti érdeklődés továbbra is élénk. Az érdeklődők többnyire a lakóink ismerősei és a nyílt munkaerő-piaci szolgáltatásunkon keresztül találnak meg minket.
Az év eleji beköltöző család eddig egy ápoló-gondozó otthonban élt. Sikerült számukra a kislány iskolájához és a szülők munkahelyéhez közeli lakást találni.
Zajlik a lakók közösségi életének szervezése is. Így szerveztünk meg az év végi együttlétünket, amelyen szendvicseket készítettünk és juttatunk el egy hajléktalanszálló részére. Elkezdtünk beszélni a szabadidő eltöltéséről, amelynek fejlesztésére egy nemzetközi program ad majd lehetőséget.
Az ÉTA Szövetség jóvoltából a lakók egy csoportja főzőtanfolyamon vehetett részt, amelyet a METRO Gasztroakadémiával közösen valósítottunk meg. Nagyon értékes és hasznos információkhoz jutottak hozzá a lakók.

És természetesen folyik a következő beköltöző lakók felkésztése, helyzetük rendezése.

Munkatársak

Fehér Miklós, szociális munkás, munkaerő-piaci közvetítés
dr. Gazsi Adrienn, jogi tanácsadás
Kéri Bianka, gyógypedagógus, szakmai támogatás
Kiss Irén, pénzügy
K. Papp Lehel, technikai támogatás
Pető Zsuzsa, pszichés támogatás
Pordán Ákos, intézményvezető
Princz Andrea, pszichés támogatás
Sebestyén Gabriella, ingatlan keresés
Szász Ibolya, adminisztráció
Végh Imre, esetfelelős

Lakások

A lakásaink béreltek és 2-3 fő lakik egyben, mindenkinek saját szobája van. Hét lakásunk van: Cinkotán, Újpesten, Pesterzsébeten, Zuglóban három és Kelenföldön. A következő lakásokat is a leendő lakók igényeit, vágyait is figyelembe véve választjuk ki.

Partnerek

Nemadomfel Alapítvány
Inbaar kft.
Budapest Főváros Kormányhivatala
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet
ÉTA Szövetség
Céhálózat Egyesület
magánszemélyek
bérbeadók

Tervek

2022. év végére 21-25 főt szeretnénk támogatni 10 lakásban.

Működési nyilvántartási szám: S0537622