Bérbeadó lakásokat keresünk támogatott lakhatási szolgáltatás beindításához!

Másfél-két szobás, komfortos, budapesti, liftes, jó tömegközlekedési adottságú, földszinti, vagy liftes ház első-második emeletén lévő lakásokat keresünk támogatott lakhatási szolgáltatásunk beindításához. Kérünk, ha van ilyen lakásod jelentkezz, vagy add tovább hirdetésünket!
Jelentkezés: Pordán Ákos, ügyvezető pordan (pont) akos (kukac) kezenfogva (pont) hu

A KézenFogva Alapítvány www.kezenfogva.hu immár 27 éve segíti a fogyatékos embereket társadalmi elfogadottságuk növelésében, nehézségeik leküzdésében, jogaik és lehetőségeik kihasználásában. Ez a segítség többféleképpen realizálódik: közvetett módon (projektek megvalósításával) és közvetlenül: az egyes emberek támogatása révén valamely problémájuk megoldásában. Működésünk dinamikáját igyekszünk fenntartani az alkalmazott támogatási formák bővítésével, aktuálisan a támogatott lakhatási szolgáltatás bevezetésével.

A támogatott lakhatás egy olyan, állami költségvetés által támogatott szociális ellátási forma, melynek keretében a fogyatékos személy – a szolgáltatóval kötött megállapodás alapján, térítési díj fizetése mellett – a szolgáltató által biztosított lakásban lakik és személyközpontú, egyénre szabott szolgáltatásokat, támogatásokat vesz igénybe.

Tervünk az, hogy szolgáltatásunk biztosíthassa a fogyatékos emberek számára a lehetőség szerinti önálló életvitel kialakítását és fenntartását, támogassa munkalehetőségeik megtartását illetve előrelépésüket a nyílt munkaerőpiacon.

A szolgáltatásunkat fokozatosan tervezzük bevezetni, bővíteni: a kialakítás első fázisában az alapítvány által bérelt 3 lakásban 6 főt helyeznénk el – egy lakásban két fő lakna. Meggyőződésünk, hogy csak a kisebb létszámú lakhatási formák biztosíthatnak a beköltöző személyek számára megfelelő önállóságot és függetlenséget.

Jelenleg az érdeklődők (akik közül sokan a munkaerőpiaci szolgáltatásunk ügyfelei) bevonása, tájékoztatása zajlik, valamint az alapítvány által a lakhatási szolgáltatás céljára bérbe vehető lakások felmérése.