KézenFogva Nevelőszülői díj 2018

Az idén 25 éves KézenFogva Alapítvány harmadik alkalommal adta át a „KézenFogva nevelőszülői díjat", amellyel olyan elkötelezett nevelőszülőket kíván elismerni, akik nagy terhet jelentő feladataik mellett vállalják a fogyatékos gyermekek nevelését, életminőségük javítását, és társadalmi integrációjuk elősegítését.

A díjazott nevelőszülők számára tervezett kerámiák Farkas Éva fazekas, népi iparművész alkotásai, felajánlásából készültek, köszönjük!

KézenFogva nevelőszülői díjazottak

Mihály Csilla - Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Mihály Csilla 27 éve nevelőszülő és jelenleg egy súlyosan halmozottan fogyatékos lányt nevel 18 éve, aki a túlélését és a legjobb, legmagasabb szintű életminőségét Csillának köszönheti, aki napi 24 órás szolgálatban példamutatóan neveli és gondozza őt. A nevelőszülői hivatás választásakor Csilla tisztában volt vele, hogy egy szerető, gondoskodó család nagyobb túlélési esélyt jelent nevelt lányának, mint egy felszerelt intézmény, azóta is kimeríthetetlen erővel és példaértékű alázattal neveli gyermekét.

Gönczi Kálmánné - Hajdú-Bihar Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői Hálózat

Gönczi Kálmánné 1989 óta nevelőszülő, miután férjével felnevelték a két saját gyermeküket, éreztek még annyi energiát magukban, hogy ezt a hivatást válasszák. Nevelőszülői munkássága során 22 gyermeket neveltek fel, közülük 8 enyhe vagy középsúlyos értelmileg akadályozott gyermeket. Nagy elfogadással, türelemmel és szeretettel neveli a rá bízott különleges szükségletű gyermekeket hosszú évek, évtizedek óta. A nevelőszülői hagyományt családjában is átadta.

Varjas Zoltánné - Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői Hálózata

Varjas Zoltánné 1986 óta tevékenykedik nevelőszülőként kiemelkedő gondoskodó attitűddel és odaadással. Párjával nagy elkötelezettséggel nevelt látássérült, hallássérült, értelmi fogyatékos, szívbeteg, tüdőbeteg és magatartászavaros gyermekeket is. Az évek során 22 - köztük 9 fogyatékos- gyermek számára nyújtott biztonságos családi légkört. Személyes példája pozitív minta nevelőszülő társai és a többségi társadalom számára.

Gratulálunk!