Tematikus esetmegbeszélő csoport szakemberek számára

A Lágymányosi Nyitnikék Óvoda óvodában 2018. március 20 – június 12. között taroztuk első Tematikus esetmegbeszélő képzésünket.

A 6 alkalmas tréning célja az volt, hogy segítse a résztvevő szakembereket a kliensek helyzetének, állapotának megítélésében, valamint a lehetséges teendők meghatározásában. Az esetmegbeszélő csoport egyrészt a résztvevők tapasztalatainak kölcsönös megosztására, másrészt a szakmai támogató rendszerükből adódó erőforrásokra épített. A tréningnapokon a csoport a kialakított tematika mentén a csoporttagok aktív közreműködésével tárta fel a hozott esetekkel kapcsolatos esetvezetési, kommunikációs és együttműködési problémákat, tapasztalatokat.

A tréninget 12 óvónő végezte el, akik korábban már részt vettek a KézenFogva Alapítvány „Fogadd el, fogadj el!" Pedagógusok felkészítése a sérült emberek társadalmi integrációja érdekében képzésén. Ekkor merült fel, hogy nagy szükség lenne egy esetmegbeszélő tréningre. Nagyon szívesen, nyitottan dolgoztak együtt, a témára fogékonyan reagáltak.