Mit mondasz? - Méltóság

Meghívó a 25 éves KézenFogva Alapítvány és a Vitakultúra Egyesület, Mit mondasz? - Méltóság
Társadalmi Párbeszéd Színház Ma Budapesten a fogyatékossággal élő emberekért
című fórum előkészítő alkalmára, melyek témája a Méltóság

A KézenFogva Alapítvány idén 25 éves, a jeles évfordulóról egy rendezvénysorozattal szeretnénk megemlékezni.
Az első esemény a KézenFogva Alapítvány egyik alap értékéről, az emberi Méltóságról szól, mely témával a Vitakultúra Egyesület által létrehozott Társadalmi Párbeszéd Színházban együtt, aktívan foglalkozunk majd.

A Társadalmi Párbeszéd Színházban (TPSZ) a meghívottak, résztvevők irányítottan mondják el és hallgatják meg egymás nézőpontját. A folyamat kerekasztal-beszélgetéssel indul, ahol a témában érintettek mondják el véleményüket, személyes tapasztalataikat, melyet a többi résztvevő csatlakozásával kiscsoportos, majd az egész közönséget felölelő párbeszéd követ.
A személyes történeteket, gondolatokat, érzéseket playback-színházi formában dolgozzuk fel. A playback-színházban a közönség tagjai személyes történeteket mesélnek el, a társulat pedig (színészek, zenészek és esetünkben egy képzőművész) minden előkészítés vagy egyeztetés nélkül, improvizálva jeleníti meg, játssza vissza azt.
A playback-színházban azt tapasztaljuk, hogy a saját és mások élményének megjelenítése egymásra hangolja a résztvevőket, a TPSz módszere erre az érzékenyítésre alapozva erősíti az egyéni és közösségi felelősségvállalást, valamint inspirálja a további cselekvést egyéni és társadalmi szinten.

A TPSz folyamata két eseményből áll: egy nyilvános fórumból és az azt előkészítő alkalomból, mely a fórumra való hangolódást erősíti, modellezi a fórum menetét, célját és az ehhez tartozó tevékenységeket.
Erre a fórumot előkészítő találkozóra szeretnénk invitálni azokat a vállalkozó barátainkat, akik indíttatást éreznek, hogy előzetesen megismerkedjenek a Társadalmi Párbeszéd Színház által alkalmazott módszerrel, valamint a playback színházi technikával.

Az előkészítő alkalom időpontja: 2018. március 12. hétfő 13.00-16.00, helyszíne az Eötvös 10. Művelődési Ház (1067 Budapest, Eötvös utca 10.). A helyszín akadálymentes.

Amennyiben szívesen csatlakozol hozzánk, kérlek, hogy részvételi szándékodat 2018. március 7-ig jelezd Szász Ibolyánál: szasz.ibolya@kezenfogva.hu