Munkához segítjük a fogyatékos embereket!

Foglalkoztatási csoportunk 2017. évi kiemelt programja volt a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft által kiírt „Foglalkoztatás 2016” pályázatában való részvétel.

A program során köz-, vagy felsőoktatásban tanuló, vagy frissen végzett, fogyatékossággal élő fiatalokat kerestünk fel- álláskeresésre, vagy munkára felkészítő programjainkkal.

A programban 30 fiatal vett részt, 8 oktatási intézményből. Közülük 7 főt elhelyeztünk a nyílt munkaerő-piacon, többüknek ez az első munkahelyet jelentette :)

A résztvevők számára gyakorlatorientált munkára felkészítő képzéseket szerveztünk, másokat munkapróbára hívtunk különböző munkáltatói partnereinkhez; diákklubokat tartottunk, illetve az érdeklődő szülők számára tematikus szülőcsoport-sorozatot az elmúlt nyár folyamán.

A program csúcseseménye volt az októberben rendezett „Speciális állásbörzénk” a Premier KultCafe-ban.

A tapasztalatainkat az FSZK által szervezett ágazatközi találkozókon a társszervezetekkel is megoszthattuk, illetve hasznosíthatjuk a fentihez hasonló, jelenleg futó „Foglalkoztatás 2017” pályázat megvalósítása során is.