2018-ban újra útjára indul a kalózhajóvá alakított kamion

2018-ban újra útjára indul a KézenFogva Alapítvány közvélemény-formáló, kalózhajóvá alakított kamionja.
Itt a lehetőség, hogy Önök is megörvendeztessék a környezetükbe tartozó gyermekeket egy kalóz kalanddal, miközben játékos formában ismerhetik meg a fogyatékos emberek világát.
Amennyiben szeretné, hogy jövőre az Önök településére is eljussunk, vegye fel kollégánkkal a kapcsolatot a további részletekért: sebestyen.gabriella@kezenfogva.hu

A kampányt bemutató kisfilm:

A KézenFogva Alapítvány érzékenyítő programjával, kifejezetten gyerekeket, fiatalokat szeretnénk elérni. Hiszünk abban, hogy ha ledöntjük az előítéleteiket, tévhiteiket, elérhetjük, hogy nyitott, érdeklődő felnőttekké váljanak és a holnap fogyatékos emberei egy valóban befogadó társadalomban élhetnek majd.
Minden huszadik embertársunk fogyatékossággal él, a magyar társadalom mégis elzárkózik a fogyatékos emberek problémáitól, alig ismeri nehézségeiket és sikereiket. Ezen szeretnénk változtatni azzal, hogy a gyermekekhez közelebb hozzuk a fogyatékos emberek világát, megismertetjük őket erősségeikkel és kihívásaikkal.

A KézenFogva Alapítvány ezzel a belülről kalózhajóvá alakított, speciális kamionnal járja az országot. A gyermekek természetes kíváncsiságára építünk és próbálunk hidat emelni a fogyatékos emberek felé. A kamion minden játéka, minden berendezése, a legutolsó szög is azt a célt szolgálja, hogy megértsék, elfogadják a fogyatékos embertársainkat. Az iskolák udvarain vagy városi főtereken leparkoló kamionon segítségével a gyerekek minden fogyatékossági típust különböző kalóz rejtvények keretében ismerhetnek meg.
Egy nap alatt 150-180 gyereket fogadunk. Évente egyszer családi napot is szervezünk. Itt nem ritka az ezer fős részvétel, hírességek, példaképek felbukkanása és egy-egy Guinness világrekord megszületése sem!
Programunk nagyon jól tud kapcsolódni egyéb rendezvényekhez, fesztiválokhoz, de önállóan is megállja a helyét.
Az elmúlt 10 évben 216 településre és 10 000 gyerekhez jutottunk el.

Itt letölthető tájékoztató anyag a kamionról.

Bármilyen további kérdésben, keressen minket telefonon, vagy e-mailben, az alábbi elérhetőségeken, szeretettel állunk rendelkezésükre.
Sebestyén Gabriella
sebestyen.gabriella@kezenfogva.hu
06 1 215 5213