Sikertörténetek

Sikertörténetek

Borlán Zsuzsanna megváltozott munkaképességű ügyfelünk 2017 tavaszán helyezkedett el a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft-nél adminisztratív munkakörben. Zsuzsát, valamint a cég régészeti igazgatóját, Kreiter Esztert kérdeztük tapasztalataikról.

Ügyfelünket, Zsuzsit kérdeztük elsőként, a beilleszkedéséről:

KF. -Hogyan kerültél a Budavári Kft. alkalmazásába?
B.Zs. -A KézenFogva Alapítvány által kerültem ide. És szerencsémre nagyon hamar el is dőlt a sorsom.

KF. -Mi volt számodra szimpatikus, vonzó a munkakörben?
B.Zs. - Hogy ismét gép előtt dolgozhatok, és hogy azt csinálhatom amit szeretek.

KF. -Milyen volt a betanulási időszak a számodra?
B.Zs. - Nagyon segítőkész volt már akkor is mindenki velem, ezért gyorsan betanultam mindent, és ha el is akadtam tudtam, hogy kihez fordulhatok.

KF. - Be tudtál illeszkedni a kollektívába? Hogyan érzed itt magad?
B.Zs. - Nagyon jól érzem magam itt, nagyon segítőkészek.

KF. -Van-e üzeneted azok felé, akik egészségkárosodással, fogyatékossággal élnek, és szeretnének munkát vállalni?

B.Zs. - Mindenképp forduljanak Alapítványokhoz, főleg a KézenFogva Alapítványhoz, nagyon hamar sikerült nekem munkát találni, és addig nem adják fel, míg nem értek el a célba. Sokat küzdenek avégett, hogy mi MMK- ok is olyan életet éljünk, mint az ép emberek.

Majd Kreiter Esztert kérdeztük.

KF. -Hogyan merült fel az ötlet, hogy megváltozott munkaképességű kollégát keressenek?
K.E. -Egy kedves barátom ajánlotta figyelmembe a KézenFogva Alapítványt. Mindig is érzékeny voltam arra, hogy az általam vezetett részleg fogadja el a megváltozott munkaképességgel rendelkező kollégákat, adjunk nekik esélyt.

KF. -Milyen módon esett a választásuk Zsuzsira?
K.E. -Az Alapítvány bemutatkozásakor éppen titkárnőt kerestünk. A bemutatkozó levél mellé volt egy pár önéletrajz csatolva, amit végigböngészgettem. Zsuzsi éppen olyan titkári végzettséggel és tapasztalattal rendelkezett, mint amilyen kollégát mi kerestünk. Először egy hónap próbaidőt adtunk a dolognak, első sorban azért, hogy megtapasztaljuk, mennyire bírja Zsuzsi szeme a képernyő előtti munkavégzést és a fokozott stresszt, ami igazgatóságunkon a mindennapokban jelen van. Szerencsére hamar beleszokott az életünkbe, és a szemét sem terheli meg túlzottan a munka.

KF. -Mi Zs. munkaköre, milyen feladatokat lát el?
K.E. -Titkársági feladatokat lát el, bejövő és kimenő levelek és egyéb dokumentumok iktatást végzi, jelenléti íveket és egyéb munkaügyi adminisztrációs feladatokat is rábízunk már.

KF. -A betanulási időszak során miben tudták támogatni Zsuzsi fejlődését, tanulását?
K.E. -A kolléganő aki hasonló munkakörben van mindenben segíti a munkáját. Zsuzsi nagyon nyitott, közvetlen személyiség, érdeklődő, sokat kérdez ha nem ért valamit. A munkaállomását igyekeztünk úgy kialakítani, hogy mindig legyen számára elég fény, illetve a monitoron tudja nagyítani a dokumentumokat.

KF. -Ajánlaná-e más cégeknek is megváltozott munkaképességű dolgozó alkalmazását?
K.E. -Feltétlen! Azt gondolom a közösségnek is jót tesz, ha jobban odafigyelnek egymásra a munkatársak, elfogadóak egymás esetleges gyengeségeivel. Zsuzsi teljes értékű tagja a csapatunknak, bízunk a munkájában, nagyon hiányozna, ha nem velünk dolgozna!