A FECSKE Szolgáltatói Hálózat olyan világot akar...

A FECSKE Szolgáltatói Hálózat olyan világot akar, amelyben a család a fogyatékos személlyel együtt élhet teljes értékű életet. Küldetésünk, hogy a fogyatékos személyt ellátó családok esélyegyenlőségét rugalmasan és megbízhatóan segítsük otthoni felügyelet és kísérés biztosításával Magyarország egész területén.

A FECSKE szolgálat 2007 őszén jött létre kísérleti jelleggel. A KézenFogva Alapítvány kidolgozta a FECSKE (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás, továbbiakban FECSKE) szolgáltatást, melynek célja, hogy a fogyatékos emberek minél tovább családjukban élhessenek, valamint lehetővé váljék a fogyatékos ember és családja számára a társadalmi életben való minél teljesebb részvétel és aktivitás. A FECSKE szolgáltatói hálózatban működik, melynek összefogója a KézenFogva Alapítvány, működtetői pedig a mindenkori szolgáltatói szervezetek: ÉFOÉSZ, ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, Székesfehérvári Csemete Alapítvány, Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete, Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthon és Iskola, Esőemberekért Egyesület. tovább…

A FECSKE Szolgáltatói Hálózat olyan világot akar, amelyben a család a fogyatékos személlyel együtt élhet teljes értékű életet. Küldetésünk, hogy a fogyatékos személyt ellátó családok esélyegyenlőségét rugalmasan és megbízhatóan segítsük otthoni felügyelet és kísérés biztosításával Magyarország egész területén. A FECSKE Szolgálat keretében Budapesten és 5 megyében, 198 településen, 2016-ben átlag, havi 350 családnak nyújtunk szolgáltatást, havi átlag 4500 órában lehetővé téve a helyi közösségi részvételt számukra. Idén sajnos ezek a számok a forrásaink csökkenésével visszaesnek.

2017. évben fordulóponthoz érkezett a modellkísérlet, hiszen az eltelt 10 év kísérletének eredményei alapján szeretnénk a Szolgáltatás országos elterjesztését elindítani, ennek érdekében folyamatos tárgyalásban állunk az EMMI-vel, és keressük annak lehetőségét, hogy 2018. évtől hogyan lehet szélesebb körben elérhetővé tenni a Szolgáltatást.