Információs Pontok Hálózata tapasztalati találkozó

Információs Pontok Hálózata tapasztalati találkozó

2015 júniusában Egerben tartottuk meg az Információs Pontok Hálózata projektünk találkozóját.

A hálózat célja, hogy a Norvég Civil Alap támogatásával egy olyan Információs Pontok Hálózatát hozzuk létre, amelyek a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat, a helyi szervezeteket és az alapszolgáltatást nyújtó intézményeket összekapcsolja. A projektbe csatlakozó partnerszervezetek a helyi kapcsolataikat használva segítenek abban, hogy a térségükben élő fogyatékos gyermekeket nevelő családok és a szolgáltató szervezetek egymásra találjanak. Olyan elérhető információs bázist akarunk biztosítani, melynek erősödésével komoly esélyünk van ezeknek a családoknak a helyzetének javítására.

A projektben részt vevő partnereink: SzenyoRita Közhasznú Egyesület, Magyar Rett Szindróma Alapítvány, Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, Halmozottan Sérültek és Szüleinek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége, Jánoshalma Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit KH KSZT, Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület, Cri Du Chat Baráti Társaság.

A találkozón bemutattuk a még fejlesztés alatt álló új, információs adatbázist és megvitattuk a hálózati együttműködés jövőbeli szükséges lépéseit. Emellett minden szervezet bemutatkozott röviden, hogy minél alaposabban beleláthassunk egymás munkájába és megérthessük, mit tud a másik hozzátenni a hálózati munkához. Egy félnapos kommunikációs felkészítéssel egészítettük ki a szakmai tapasztalat cserét, hogy ezzel is segítsük a partnerek munkáját.

Jelen pillanat az online adatbázis feltöltése a legfontosabb munka. Partnereink olyan tudással rendelkeznek a saját területükön (értjük ez alatt a földrajzi területet és a fogyatékosügyi területet egyaránt), ami nagyon értékes és az adatbázis kuriózumát fogja adni a jövőben.