Sikerült! Összegyűlt a megálmodott összeg!

Köszönjük mindazoknak, akik adományaikkal hozzájárultak a kitűzött célunkhoz! A közösen gyűjtött összegből egy fogyatékos gyermeket nevelő család 1 éven át havi 15 óra segítséget kaphat gyermeke otthoni gondozásához. 
 
A gyereknevelés napi 24 órás tevékenység, rengeteg odafigyelést, felelősséget kíván. Ez különösen igaz akkor, ha fogyatékos gyermek van a családban.  Az ő gondozásuk folyamatos jelenlétet kíván, az állandó készenlét miatt a szülőknek sokszor nincs lehetőségük még részmunkaidőben sem munkát vállalni, mely a családok elszegényedéséhez vezet. Mindemellett pedig nem jut idejük önmagukra, társas kapcsolataikra, és kikapcsolódásra sem.
 
A FECSKE Szolgálat, azaz a Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás, elsősorban a családok tehermentesítését tűzte ki célul. A FECSKE Szolgálat megbízható, felkészült segítőt ún. „fecskét" küld a családhoz, aki kellő tapasztalattal és tudással rendelkezik fogyatékos személyek gondozása terén és akire a szülők nyugodtan rábízhatják gyermeküket. A fecske felügyel a fogyatékos személyre, ellátja őt (étkeztetés, tisztálkodás, öltözködés, mozgás-mozgatás, gyógyszerezés), játszik vele, sétálni viszi, ha szükséges kíséri az otthona és az iskola, óvoda között. 
 
 
Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a támogatást!