ÚJBUDA

ÚJBUDA: Az újbudai alpolgármester úr, Molnár László nyilatkozik a KézenFogva Alapítvány és a XI. kerület együttműködéséről.

Esélyt teremtünk - Az újbudai alpolgármester úr, Molnár László nyilatkozik a Kézenfogva Alapítvány és a XI. kerület együttműködéséről.

ÚJBUDA XXVII. évfolyam 5. szám 2017. március 22. - www.ujbuda.hu

Óvodában – Nem csupán alpolgármesterként, hanem tudatos szülőként is tisztában vagyok azzal, hogy gyermekeink csak akkor válhatnak széles látókörű, tapasztalt fiatalokká, ha találkoznak az élet többféle területével, az emberek sokféleségével. Hiszen ők még nyitottak, elfogadóak a mássággal, a sérült embertársainkkal szemben – hangsúlyozta az alpolgármester. – Ezért fontos, hogy kapcsolatot alakítsunk ki a sérült emberek és a gyermekek között. A személyes élmények továbbfejlesztik toleranciájukat, formálják véleményüket, így elfogadó, türelmes felnőttekké vállnak. A Kézenfogva, illetve a Nem Adom Fel Alapítvány, valamint a Montágh Imre Általános Iskola szakembereinek segítségével a Közös a Napunk elnevezésű rendezvényünk újszerű megközelítéssel kapcsolja össze a gyerekeket, a szülőket és az óvodapedagógusokat annak érdekében, hogy szemléletük befogadóbbá váljon. Koncepcionális keretben foglalkozunk a pedagógus szemléletével, az óvodáskorúaknak szóló tevékenységbe ágyazott tudásátadással, a fogyatékos gyermekek színre léptetésével és a szülői szerep megerősítésével. A program kezdete óta összesen 48 óvónő vett részt az akkreditált képzésen, 15 szülői fórumot és 20 mesebemutatót, 48 tematikus hetet tartottunk, valamint közel 1500 kisgyermeket értünk el. A programot a kerület összes óvodájára kiterjesztjük.