Deckettő - Közvélemény-formáló nap Debrecenben

A Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából közvélemény-formáló napot szervez a Kézenfogva Alapítvány és a debreceni Immánuel Otthon. A Deckettő elnevezésű rendezvény, amelynek a debreceni Kölcsey Központ ad otthont, színes színpadi és szekciós programokkal várja az érdeklődőket. A fellépők között szerepel az Alma Együttes, McDc, Felméri Péter a Dumaszínház művésze, de találkozhatunk a Gördülő Tánccsoporttal, a Debreceni Népi Együttessel és az Immánuel Otthon saját készítési produkcióit is megnézhetjük.

A színpadi programok mellett érdekes foglalkozásokon és izgalmas programokon vehetnek részt a látogatók. Fogyatékos fiatalok segítségével kipróbálhatják a nemezelést, karácsonyi ajándékokat készíthetnek, gyöngyöt fűzhetnek vagy próbára tehetik magukat a szlalom pályán kerekesszékben ülve és a láthatatlan labirintusban. A sportot kedvelő fiatalok pedig nevezhetnek Csörgőlabda-bajnokságra is, ahol bekötött szemmel a hallásukra kell hagyatkozniuk.

December 3-át az ENSZ 1992-ben a Fogyatékos Emberek Világnapjává nyilvánította. Akkor mégis mi van december 2-án?

Mi ezen a napon szeretnénk Veletek találkozni, hogy fogyatékos és nem fogyatékos emberek, együtt készüljünk az adventre és izgalmas programok közepette megismerjük egymást. A Deckettő közvélemény-formáló nappal azt szeretnénk elérni, ha nem csak december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján gondolnánk a fogyatékos emberekre, hanem minden egyes nap eszünkbe jutna, sőt természetessé válna, hogy élnek közöttünk olyan emberek, akik bár nem látnak, hallanak, nem tudnak járni vagy értelmi fogyatékosok, mégis teljes tagjai a társadalomnak és ők is képesek boldog életet élni.

A programok ingyenesek.

Várunk Mindenkit, aki el tud jönni! Időpont: 2011. december 2. 10-17 óra Helyszín: Debrecen, Kölcsey Művelődési Központ