DECKETTŐ Debrecenben – Több mint 2000 látogató

Hatalmas érdeklődés övezte a Deckettő közvélemény-formáló napot a debreceni Kölcsey Központban. A rendezvény főszervezője a debreceni Immánuel Otthon és KézenFogva Alapítvány volt. A nap folyamán több mint 2000 óvodás, kisiskolás,középiskolás, és az őket kísérő pedagógus látogatott el az eseményre.

A fogyatékos emberek Világnapja alkalmából rendezett közvélemény-formáló napon színes színpadi és szekciós programokon vehettek részt az érdeklődők. A fellépők közül a legnépszerűbb az Alma Együttes koncertje, McDc free-style előadása, a Gördülő Tánccsoport és az Immánuel Otthon saját produkciói voltak.

A látogatók a fogyatékos fiatalok segítségével kipróbálhatták a nemezelést, karácsonyi ajándékokat készíthettek, gyöngyöt fűzhettek vagy próbára tehették magukat a szlalom pályán kerekesszékben ülve és a láthatatlan labirintusban. A rendezvényt a számos fotó és videó mellett, egy festmény is megörökítette, amelyet fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek együtt készítettek.

A Deckettő közvélemény-formáló nap célja az volt, hogy nem csak december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján gondolnánk a fogyatékos emberekre, hanem minden egyes nap eszünkbe jutna, sőt természetessé válna, hogy élnek közöttünk olyan emberek, akik bár nem látnak, hallanak, nem tudnak járni vagy értelmi fogyatékosok, mégis teljes tagjai a társadalomnak és ők is képesek boldog életet élni.