Emlékképek videón

1992.08.02. - MTV híradók - Gyermekrehabilitáció

21 tagú karitatív csoport indult el Bostonból a Global Opportunities szervezet képviseletében, hogy átadja elméleti és gyakorlati tapasztalatait Kelet-Európa több országában az érdeklődőknek. Képviselőjük ismertette a megnyitón a célkitűzéseket. Varsó-Krakkó Eperjes Késmárk is Bártfa után augusztus hatodikáig Győrben várják a szakembereket a beteg gyerekek szüleit, hogy segíthessenek. A Műszaki Főiskolán az értelmi fogyatékosok zenei oktatásáról, az autisták érzékszervi koordinációját segítő programról, a terápiás lovaglásról és 1000 más praktikus újítással hallhatnak a betegekkel foglalkozók. Az első előadást ma Göncz Árpádné a konferencia fővédnöke tartotta.
(Készítők: Pió Márta riporter)


1992.09.08. - MTV híradók - SOS gyermekfalu

Kedves ismerőst köszönthettek ma délelőtt a battonyai SOS Gyermekfalu lakói Göncz Árpádnét, aki júniusban elkísérte őket és kecskeméti társaikat a Gänserndorf mellett talalható szafariparkba, fővédnökséget vállalva a gyermekek programja felett. A battonyai faluban jelenleg 10 családban 72 gyereket nevelnek a nevelő anyák testvéri közösségben békességben, megértésben. "Közel állnak hozzám a falu kis lakói és igyekszem segíteni rajtuk" hangsúlyozta a látogatás végén Göncz Árpádné és valamennyi gyereknek ajándékot, elsősorban tanszercsomagot adott át.
(Forrás: https://nava.hu)


1993.04.14. - MTV híradók - Rákellenes napok

Dr. Dollinger Gyula orvos az első magyar országos rákbizottság megalapítója emléktábla. Országos Onkológiai Intézet, Rákellenes napok megnyitója - kerekasztal beszélgetés betegek, orvosok és egyházak képviselőinek részvételével. Nyilatkozó dr. Vasvari Artúrné, Magyar Rak Liga titkára, Göncz Árpádné, Magyar Rak Liga elnöke.
(Készítők: Gál - Nagy G)


1993.04.23. - MTV híradók - Károlyi István Gyermekközpont

A Fóti Gyermekváros mátol a Károlyi István Gyermekközpont nevet viseli, a Károlyi család egykori birtokán van a több épületből álló intézet.
(Készítők: Tarjányi - Hadházy)


1994.09.24. - MTV híradók - Fehér Kendő Napja

A mozgalom célja, melyet egy grúz filmrendezőnő kezdeményezésére hazánkban Göncz Árpádné szervez, az, hogy legalább egyetlen napra elhallgassanak a fegyverek a világon.
(Készítők: Zöldhegyi - Sárközy)


1994.12.13. - M3 Anno - Zenebutik

Göncz Árpádné riport 32:05-től.
(Készítők: Juhász Előd műsorvezető, Bodnár István rendező)


1995.10.08. - MTV híradók - Csendes Egyuttlet Napja

A "Szíveken keresztül a békéhez" elnevezésű horvát-bosnyák-szlovén független női szervezet felhívására a világ több pontján néma tüntetéseken tiltakoznak az erőszak ellen. A szervezet magyar csoportja a harmashatárhegyi repülőtéren gyűlt össze napkeltétől napnyugtáig tartó csendes együttlétre. A rendezvény fővédnöke Göncz Árpádne.
(Készítők: Szanyi - Butsko)


1996.09.23. - MTV híradók - Megalakult az ÉTA

Megalakult az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége. Azok a szülők hozták létre, akik fogyatékos gyermeküket családban szeretnék nevelni.
(Készítők: Szanyi - Kiss P)


1998

Összeállítás Göncz Árpádné 75. születésnapja alkalmából.


2000. - Gyerekszáj

Friderikusz Sándor tévés munkásságának egyik legnépszerűbb műsora a Gyerekszáj-sorozat volt, amely minden hétköznap este 10-15 percben jelentkezett, és amelyben általában három gyereket kérdezett egy-egy témáról a műsorvezető.
Időnként híres emberek érkeztek a gyerekekhez, ezúttal Göncz Árpád volt a meghívott, aki nem sokkal köztársasági elnöki pozíciójától való elköszönése után érkezett a Gyerekszáj stúdiójába, akit a 6-8 évesek nemigen kíméltek, mindenről őszintén kikérdeztek.


2001.05.10. - MTV híradók

A 11 éve alakult Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete tiszteletére fogadást adott Orban Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Aniko, akik a szervezet alapitó tagjai közé tartoznak. A fogadáson részt vett Göncz Árpádné, a volt köztársasági elnök felesége.
(Forrás: https://nava.hu)


2001.09.10. - Lakóotthon megnyitó

Esőemberekért Egyesület Szent Gergely Lakóotthon és Foglalkozó Ház avatási ünnepség.


2002.03.26. - MTV híradók - Díj átadása Göncz Árpádnénak

Mádl Ferenc államfő átadta a Magyar Köztársaság Elnökének Érdemrendét a Parlament Nándorfehérvári-termében. Az első alkalommal odaitélt kitüntetést nyolcan vehették át.
(Forrás: https://nava.hu)


2003.11.20. - MTV híradók - Díj átadása Göncz Árpádnénak

Szent Imre életműdíjat kapott Göncz Árpádné ( volt köztársasági elnök felesége ), a Kézenfogva Alapítvány elnöke az értelmi fogyatékos gyermekekért végzett munkájáért. Az elismerést Gyurcsány Ferenc a gyermek- ifjusági és sportminiszter adta át a gyermekek jogainak világnapján.
(Készítők: Kéky - Kiss)


2004.05.14. - MTV híradók - Díj átadása Göncz Árpádnénak

Jótékonysági bállal készültek az európai parlamenti választásokra, az egyik budapesti étteremben. Az Európa Bálon művészek, üzletemberek és politikusok adakoztak a beteg gyerekek megsegítésére. Gurmai Zita az Est főszervezője és Jürgen Köppen uniós képviseletvezető mond nyitóbeszédet (NSZ). Pro Európa díjat adnak át Göncz Árpádnénak.
(Szerkesztő: Czirják Eszter, Operatőr: Bukovszky Péter)


2004.08.20. - MTV híradók - Díj átadása Göncz Árpádnénak

A Középkereszt Polgári Tagozatát kapta Göncz Árpádné a Kézenfogva Alapítvány kuratóriumának elnöke.
(Forrás: https://nava.hu)


2006.12.29. - ATV Classic / A nő helye - Göncz Kinga és Göncz Árpádné

Hogy miért a fogyatékosok? Honnan jött a Kézenfogva Alapítvány ötlete, hogyan jött létre?


2012.02.10. - 24.hu - "Vissza, vissza!" - Így köszöntötték Göncz Árpádot

Énekléssel köszöntötték, háza előtt Göncz Árpádot, 90. születésnapja alkalmából.


2012.02.11. - 24.hu - "Magyarország legszeretettebb embere lett" - Göncz Árpád 90

Miután több száz ember adott szerenádot Göncz Árpádnak, az egykori köztársasági elnök születésnapi ünneplése, szűk körben, a Fővárosi Szabó Ervin Köyvtárban folytatódott.