STEPS

2015 októberében indítottuk el a TEMPUS Közalapítvány által támogatott, ERASMUS+ pályázati finanszírozású nemzetközi stratégiai partnerség projektünket, Sharing The European Pathways címmel.  

A 2 éves programban angol, finn, román és belga partnerekkel együttműködve az intézményi férőhely kiváltás tapasztalatait osztjuk meg egymással. A program különlegességeként- tapasztalati szakértők bevonásával olyan képzéseket dolgozunk ki, amelyek segíthetik ezt a folyamatot nemzeti és európai szinten egyaránt. A tapasztalati szakértők nem csak a képzésfejlesztési folyamatba kapcsolódnak be, hanem oktatókként is dolgoznak majd a szociális szakemberek számára szóló képzésekben. További információ angol nyelven az alábbi oldalon érhető el: steps.kezenfogva.hu

Információs Pontok Hálózata

Ezzel a névvel indítottunk 2014 novemberében egy innovatív programot, melynek célja, hogy olyan Információs Pontok Hálózatát hozzuk létre, amelyek a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat, a helyi szervezeteket és a különböző szolgáltatásokat nyújtó intézményeket kapcsolja össze. A projekt 2014. november 1-jével indult, 2016. március 31-ével zárul, mely a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.

Foglalkoztatás - Aktív Műhely

A fogyatékos emberek védett foglalkoztatásának minőségének fejlődéséért, és a foglalkoztatás fenntarthatóságának növekedéséért partnereinkkel együttműködve működtetjük az Aktív Műhely Foglalkoztatás Fejlesztő Eszközrendszert. Az Aktív Műhely missziója, hogy fogyatékos egyéni igényeinek megfelelő, fenntartható munkahelyeket fejlesszen. Az eszközrendszer komplex módon, párhuzamosan a foglalkoztatás öt kulcsterületét célozza különböző fejlesztésekkel, képzésekkel.