Családterápia

Családterápia és konzultáció

A fogyatékos emberek és családjaik számára pár-, egyéni- és családterápiás szolgáltatást biztosítunk. Magas színvonalú, ugyanakkor megfizethető segítséget nyújtunk a családok számára terápiás vagy konzultációs alkalmak biztosításával.
A terápiás üléseken vagy konzultációs alkalmakon az egész család, a párok együtt vagy egyénileg vesznek részt, az alkalom jellegétől és a folyamattól függően. Az üléseken közösen dolgozva, egymást támogatva, „egymáshoz hidakat építve” jutunk el a problémás helyezetek megértéséhez, és a kliensek számára legjobb megoldás megtalálásához. Abban támogatjuk és erősítjük a hozzánk fordulókat, hogy legyenek képesek a változáshoz szükséges lépéseket megtenni és saját sorsuk alakítását ismét kezükbe venni. Elsősorban lelki-, életvezetési problémák megoldására, rendezésére szolgál a családterápiás szolgáltatás és a konzultáció. A terápia, illetve konzultációs alkalmak során a családtagok és/vagy a pár tagjai együttes erővel – terapeuta kollégák segítségével – azon dolgoznak, hogy feltárják, hol lehetne változtatni a kialakult helyzeten, milyen belső-külső erőforrásaik vannak a változás elérése érdekében, amelyeket mozgósítva meg is tudják tenni a szükséges lépéseket. A problémát végül a kliensek oldják meg, terapeuta kollégáink vezetése és támogatása mellett.

Segítséget tudunk nyújtani többek között a
• életciklusokban való elakadás esetében, pl. a fogyatékossággal való szembesülés, diagnózisközlés traumája, óvodai-, iskolai elhelyezés dilemmái, fiatal felnőtt fogyatékos családtaggal kapcsolatos problémák, felnőtt fogyatékos családtag életének rendezésével kapcsolatos problémák
• fogyatékos gyermekeket örökbefogadó-, befogadó családok problémáiban
• fogyatékos és ép gyermekek együttnevelésének kihívásaival kapcsolatban
• nevelési nehézségek esetén.
Történetek eddigi praxisunkból a blogunkon olvashatók.
Jelentkezés és további információk:
Telefon: +36 20 220 8687 (Hétfőtől péntekig 9.00-17.00-ig diszpécserünk személyesen fogadja hívásaikat.)
E-mail cím: csaladterapia@kezenfogva.hu (Az e-mailben kérjük adja meg elérhetőségeit (név és telefonszám), illetve amennyiben van ilyen, pár alkalmas időpontot, amikor visszahívhatjuk.)

Bővebb tájékoztató letölthető itt!