Wisinger János

Megismerkedésünk az elnök úrral történt kapcsolatfelvétel után történt Dr. Éliás Sára közvetítésével.
A Magyar Speciális Olimpia fővédnökségét 1991-ben vállalta el, rendezvényen először 1992-ben a Székesfehérvári Nemzeti Játékokon volt, ahol nagy létszámú fogyatékos felnőttel előszőr találkozott életébe. Ez az alkalom olyan erős hatást gyakorolt rá -saját elmondása szerint, - ezután határozta el, hogy nem csak a mozgalommal, de az összes értelmi fogyatékos ember életének ügyeinek képviseletével szeretne segítséget nyújtani az Ő eszközeivel.

1993 januárjában Az osztrák köztársasági elnök meghívására egy Díszvacsorán vettünk részt a Speciális Olimpia téli világjátékainak nyitó eseményén ahová Zsuzsa néni eszközölte ki, hogy Ö akkor tesz eleget a meghívásnak, ha a Magyar szervezet elnökét is magával viheti miután engem is így meghívtak az Elnöki autóval együtt utaztunk Bécsbe. Az úton oda vissza csak arról beszélgetünk milyen feladatokat vállalhat Ő az ügy érdekében. Végül eljutunk addig, a gondolatig, hogy egy alapítvány létrehozásával lehet sokat tenni. Az is megfogalmazódott, hogy ő a családokban élők ügyeit szeretné elsősorban segíteni a Fővédnökség megtartása mellet.
Ezekben az években igen sok civil szervezet kezdet "nyomulni" és mindenki Zsuzsa Nénit igyekezet megtalálni. Ebben Ő hallatlan tapintattal és határozottsággal hárította a sündörgőket, miközben arra ösztönözte a szakembereket és a családilag érintett szülőket, hogy ne aprózódjanak el és fogjanak össze. Ebből a nyüzsgésből jött létre az ÉTA nevű szervezet, amely ma is eredményesen működik, bár itt az elnök úr is jelentősebb szerepet vállalt.

A Kézenfogva alapítvány megindításához komoly szakmai anyag összeállítását kérte melyet természetesen komolyan is vett. Az alapítást megelőzően több alkalommal 8-10 embert hívott meg magához és vitattuk meg a kezdeti lépéseket. Az eredmény ismert.

Az évek során sok-sok rendezvényünket látogatta és mindig nagyon mély érdeklődést mutatott a résztvevők élet és szakmai sajátosságai felé, többször hangsúlyozta, hogy ilyenkor örömmel "tanulja " a szakmát. Emlékezetes az Lillafüredi konferencia, ahol megpróbálta összegezni eddigi tapasztalatait az alapítványi munkának.
Jelentős szerepe volt abban, hogy 2000-ben:
"A New Yorkban tartózkodó Göncz Árpád államfő pénteken - Kofi Annan ENSZ-főtitkár jelenlétében - átvette a Roosevelt Intézet idén Magyarországnak odaítélt díját. Ezzel Magyarországnak a fogyatékosok helyzetének javításáért végzett kiemelkedőnek ítélt tevékenységet ismerték el. A díjat - Franklin Delano Roosevelt néhai amerikai elnök mellszobrát, valamint az azzal járó 50 ezer dolláros csekket - Roosevelt elnök David nevű dédunokája adta át Göncz Árpádnak "https://index.hu/kulfold/rooseveltgon/

Zsuzsa néni mint ember nagyon szelíd bölcs szeretetet árasztó egyéniség volt, szerette és nagyon értette a humort. Mindig kifejezte megbecsülését az területen dolgozó szakemberek munkája iránt.