KézenFogva Ballagunk Beszámoló 2023

Szeretnénk idén is megköszönni minden támogatónknak, hogy egy világjárványt követően, a háború és egyéb nehézségek ellenére is kiálltak a kezdeményezésünk mellett, és 2023 májusában ismét elindíthattuk a KézenFogva Ballagunk programunkat, amelynek célja, hogy olyan fiatalokat támogassunk, akiknek a továbbtanuláshoz, munkába álláshoz speciális segítségre van szükségük. Továbbá külön szeretnénk megköszönni a résztvevő iskolák tanárainak, osztályfőnökeinek, és a vezetőknek az elhivatottságukat, az odaadó, gondoskodó, erőn felüli munkájukat, amellyel a gyermekeinket elindítják a “nagyvilágba”.

A 2022/2023-as tanévben – az Ön és a diákok önzetlen segítségével
összesen 1.882.000 Ft gyűlt össze

A ballagó diákokon keresztül a családoktól azt kértük, hogy ajándékozzanak kisebb virágcsokrot ballagó gyermeküknek, rokonaiknak, ismerőseiknek és a meg nem vásárolt 1-2 szál virág árával támogassák a KézenFogva Alapítványon keresztül, azokat a fogyatékos fiatalokat, akik tanulásához, vagy munkába állásához speciális képzésekre van szükségük.
Örömmel jelzünk vissza, hogy az összegyűjtött adományokból ismét sikereket értünk el, idén 4 speciális igényű fiatal munka-erőpiaci helyzetén sikerült javítanunk. Akik számára képesség- és igényfelmérést, csoportos és egyéni fejlesztést, 80 órás munkára felkészítő programot biztosítottunk.

A fiatalok az egyik nagyáruházlánc boltjában töltöttek 4 héten át, heti 4 napban, napi 5 órát. Minden nap szituációs gyakorlatokkal vették át a munkavégzéshez szükséges témaköröket, például munkavállalói jogok és kötelezettségek, állásinterjú, konfliktuskezelés. Ezt követően “éles bevetésen vettek részt”, ugyanis kimentek a munkahelyszínre, és a képző szakember felügyeletével, ügyesen végezték a tényleges munkafolyamatokat, mint árurendezés, árellenőrzés, göngyölegkezelés.

A részletes beszámolót itt lehet elérni: www.kezenfogvaballagunk.hu/beszamolo-2023