Meghívó műhelymunkára

A következő műhelyek időpontjai és regisztráció:

Kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot szeptember 30-ig!

Október 10. - Fogyatékos személyek számára szolgáltatást nyújtó szakemberek számára; regisztráció: https://forms.gle/yG1v1GAHb3eEkQLC8

Október 12. - Nemi erőszak áldozatainak ellátásában részt vevő szolgáltató/intézmény/hivatalos szerv munkatársai számára; regisztráció: https://forms.gle/Bkt1fjGikpLWDbgW7

Október 17. - Fogyatékos nők számára; regisztráció: https://forms.gle/2qRQh2qqHdksJfG27

November 7. - Közös, záró alkalom mindhárom célcsoport számára (regisztráció akkor szükséges a következő linken, ha csak ezen az alkalmon tud részt venni) regisztráció: https://forms.gle/n2wMVJrSzhhZjyEa8

Időpont: 13.00-17.00

Helyszín: Mozgásjavító Általános Iskola, 1045 Budapest, Mexikói út 60.

Lehetséges csak egy eseményen is részt venni. Amennyiben munkatársai, ismerősei is szívesen csatlakoznának, kérjük, hogy ők is töltsék ki a jelentkezési felületet a megadott időpontig.

A műhelyalkalmakat a Kézenfogva Alapítvány munkatársai vezetik: Földesi Erzsébet, fogyatékosügyi aktivista, szakértő és Kéri Bianka gyógypedagógus.

Várjuk az érdeklődőket a RESPONSE projekt műhelyalkalmaira. A 2022-ben indult nemzetközi projektben a Kézenfogva Alapítvány 6 ország szervezeteivel együtt dolgozik azon, hogy a nemi alapú erőszak témája előtérbe kerüljön, és az áldozatává vált fogyatékos nők számára nemhez igazodó, befogadó szolgáltatások kerüljenek kialakításra.

E cél megvalósítása érdekében 5 tudatosságot növelő és képzésen alapuló műhelymunkát szervezünk 2023 júniusa és decembere között.

Az ingyenes alkalmakra várjuk a téma iránt érdeklődő fogyatékos nőket, fogyatékos emberekkel dolgozó szociális szakembereket, áldozatvédelemmel foglalkozó szakembereket, legyenek akár rendőrség, bíróság, vagy civil szervezetek munkatársai.

A műhelyek során a következő témákat érintjük majd:

    · Nemi alapú erőszak és fogyatékos nők
    · Mit jelentenek az "érzékeny és inkluzív szolgáltatások" a fogyatékos nők, és nemi alapú erőszak áldozatává vált nők számára?
    · Az érzékeny és inkluzív szolgáltatások elérése érdekében kidolgozandó legfontosabb szakpolitikák és stratégiák
    · Támogatás a folyamatban

Az első műhelyalkalom szakértője dr. Gazsi Adrienn ügyvéd, a Kézenfogva Alapítvány jogsegélyének vezetője.

Az első és az ötödik műhelytalálkozót az együttműködés és kölcsönös tanulás jegyében alkottuk meg, ezeken a projekt mindhárom célcsoportja együtt vesz majd részt: fogyatékos nők, a fogyatékos személyek számára szolgáltatást nyújtók és a nemi alapú erőszak áldozatainak ellátásában részt vevő többségi szolgáltatók (az igazságszolgáltatás, a rendőrség, az egészségügyi és szociális szolgáltatók, civil szervezetek szakemberei, stb.).

A második, harmadik és negyedik műhelyek mélyreható, interaktív és visszajelzésre épülő alkalmak lesznek, amelyek kifejezetten az egyes célcsoportokat célozzák majd meg.

Kérjük a jelentkezőket, hogy mindhárom számukra szóló műhelyen vegyenek majd részt, hogy a résztvevők közti együttműködés és tapasztalatcsere megvalósulhasson, és így egy hosszabb távon működő, egymást segítő hálózat alakulhasson ki ebben a témakörben.

Amennyiben nem Budapesten él, ezt kérjük, jelezze felénk az alábbi e-mail címen, mert utazási költségeinek egy részét vissza tudjuk téríteni, számla ellenében.

Ha további információra vagy pontosításra van szüksége, forduljon Zalán Saroltához zalan (pont) sarolta (kukac) kezenfogva (pont) hu a KézenFogva Alapítvány nemzetközi projektvezetőjéhez.

Várjuk jelentkezését!

A projektről bővebb információ itt található:
https://kezenfogva.hu/response
https://easpd.eu/project-detail/response/