KézenFogva Ballagunk Beszámoló 2022

Szeretnénk újra megköszönni minden támogatónknak, hogy a Koronavírus világjárványt követően, 2022 májusában ismét folytathattuk kezdeményezésünket, amelynek célja, hogy olyan fiatalokat támogassunk, akiknek továbbtanulásukhoz, munkába állásukhoz speciális segítségre van szükségük.
Köszönjük, hogy az Ön iskolája is részese volt a #KézenFogvaBallagunk kezdeményezésnek!

A 2021/2022-es tanévben – az Ön és a diákok önzetlen segítségével
1.174.500 összesen Ft gyűlt össze!

A ballagó diákokon keresztül a családoktól azt kértük, hogy ajándékozzanak kisebb virágcsokrot ballagó gyermeküknek, rokonaiknak, ismerőseiknek és a meg nem vásárolt 1-2 szál virág árával támogassák a KézenFogva Alapítványon keresztül, azokat a fogyatékos fiatalokat, akik tanulásához, vagy munkába állásához speciális képzésekre van szükségük.
Örömmel jelzünk vissza, hogy az összegyűjtött adományokból 5 speciális igényű fiatal munka-erőpiaci helyzetét sikerült javítanunk. Képesség- és igényfelmérést, csoportos és egyéni fejlesztést, egy 80 órás munkára felkészítő programot és 2 db egynapos munkapróbát biztosítottunk számukra.

A fiatalok az egyik nagyáruházban töltötték el a felkészítést, 4 héten át, heti 4 napban, napi 5 órában. Minden nap szituációs gyakorlatokkal vették át a munkavégzéshez szükséges témaköröket, például a munkavállalói jogok és kötelezettségek, állásinterjú, konfliktuskezelés. Az alapokat követően kimentek a munkavégzés helyszínére, és képző szakember felügyeletével végezték a tényleges munkafolyamatokat, mint árurendezés, árellenőrzés, göngyölegkezelés. Hatalmas segítség fiataljainknak ez a képzési támogatás.

A részletes beszámolót itt lehet elérni: www.kezenfogvaballagunk.hu/beszamolo-2022