Életre keltünk egy befogadó iskolát - online workshop

Meghívó az Életre keltünk egy befogadó iskolát - online workshopra

A Kézenfogva Alapítvány befogadó nevelés, oktatás online képzésre várja érdeklődő pedagógusok, gyógypedagógusok, ifjúságsegítők és egyéb, az oktatás területén dolgozó szakemberek jelentkezését! Az előadássorozat célja a sajátos nevelési igényű, fogyatékos gyermekek, fiatalok inklúziójának elősegítése az iskolákban.

Előadássorozatunkkal azt szeretnénk elérni, hogy a résztvevő szakemberek olyan befogadó iskoláért, oktatási intézményért dolgozhassanak, ahol sikeresen tanulhatnak együtt sajátos nevelési igényű, fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek. Ahol a hátrányos helyzet, az eltérő kulturális háttér nem akadályként, hanem egy olyan értékként jelenik meg, amelyet a szakemberek munkájuk során használni tudnak. A kurzus célja továbbá egy olyan támogatói közösség generálása, ahol az integrációt, inklúziót, együttnevelést támogató szakemberek közösen gondolkodhatnak, egymást támogathatják.

Az online workhop részletei:

  1. 3 alkalommal, 4 órában, ZOOM platformon, közös munka,
  2. a találkozások között saját osztályban, csoportban tapasztalatok összegyűjtése megadott szempontsor szerint,
  3. a kurzus végén a saját fejlődés rövid összefoglalása és a tapasztalatok gyűjtése,
  4. a workshop időpontjai: 2022. október 12, 19, 26. 15-18.30 óra.

A kurzusokon való részvétel 19.050 Ft ( 15.000 Ft + áfa) A férőhelyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük be. Egy intézményből több szakember is jelentkezhet. Egy képzésen maximum 30 ember vehet részt.

Regisztráció https://forms.gle/VeZJShWP73tRydsq7
Jelentkezési határidő: október 2.

A részvétellel kapcsolatos további információk:
sebestyen (pont) gabriella (kukac) kezenfogva (pont) hu

A meghívó itt letölthető pdf formátumban


Ismerjék meg képzőinket!

Dr. Perlusz Andrea
Perlusz Andrea gyógypedagógus, speciális pedagógia szakos tanár és szakpedagógus, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán dolgozik 30 éve. Doktori munkáját az integrációból írta, oktatási és kutatási tevékenységei is a sajátos nevelési igényű tanulók integrált, illetve inkluzív oktatás-nevelésével, az inkluzív iskolafejlesztés folyamatával kapcsolatosak. Sok iskolával, pedagógussal dolgozott együtt az évek során, és a mai napig sem szakadt el a gyermekekkel végzett gyógypedagógiai munkától: hallás-beszédfejlesztő terápiát tart hallássérült gyermekeknek.


Gulya Nikoletta
Gulya Nikoletta trénerünk pedagógus, aki több, mint 20 éve van a pályán. Szaktárgyai mellett a bántalmazás-ellenes program koordinátorként is dolgozik. Számos inkluzív neveléssel, társadalmi szemléletformálással kapcsolatos projektet valósított már meg az iskolákban.

Galambos Katalin
Galambos Katalin, gyógypedagógus, szomatopedagógus, közel 10 éves utazó tanári tapasztalattal rendelkezik, továbbá 6 éven keresztül tanított együttneveléssel kapcsolatos kurzust az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon. Részt vett együttnevelést támogató pedagógus továbbképzés fejlesztésében, majd oktatott inkluzív neveléssel és oktatással kapcsolatos tartalmakat pedagógusok számára. Foglalkozott sajátos nevelési igényű gyermekek, fogyatékos fiatalok pályaválasztásával, munkavállalási lehetőségeivel, emberi jogaival.