Életre keltünk egy befogadó iskolát - online képzés

LÁTSZOM / I AM projekt

Életre keltünk egy befogadó iskolát - online képzés

A KézenFogva Alapítvány ingyenes online képzése várja érdeklődő pedagógusok, gyógypedagógusok, ifjúságsegítők és egyéb oktatás területén dolgozó szakemberek jelentkezését!

A Látszom Erasmus+ projekt célja sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok inklúziójának elősegítése az iskolákban, az animációval való alkotást használva.

Az I AM / Látszom nemzetközi projekt egy olyan egyedülálló képzési tananyag megismerését ajánlja, mely egy négy országban zajló átfogó kutatás és több, mint 500 tanár visszajelzése alapján épült fel. Képzésünkkel azt szeretnénk elérni, hogy a résztvevők olyan befogadó iskoláért, oktatási intézményért dolgozhassanak, ahol sikeresen tanulhatnak együtt sajátos nevelési igényű, fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek.

Regisztráció: https://social-survey.eu/index.php/399171?lang=hu
Jelentkezési határidő: 2022. február 28.

A képzés részei

A Kézenfogva Alapítvány szervezésében neves hazai szakemberekkel és görög animációs filmrendezőkkel együtt várjuk a jelentkezőket egy három részből álló online kurzusra. A kurzust követően a résztvevő pedagógusok és iskolai csapataik animációs videót készíthetnek, amellyel a görögországi Syros szigetén rendezett animációs fesztiválon való részvételt nyerhetnek.

Syros szigete.

Egy új módszer, az animáció

A képzés célja, hogy a résztvevők inklúzióval kapcsolatos elméleteket és módszereket ismerhessenek meg, és azt a diákok számára az animáció technikájával adják tovább. A résztvevő pedagógusok új szakmai ismereteket sajátítanak el az inklúzióról, és emellett az animációs videó elkészítésében is jártasságot szereznek.

A képzés végén a pedagógusok számára opció, hogy csatlakozzanak diákjaikkal az animációs verseny magyar fordulójához. A legjobb magyar animációt elkészítő tanár és négy diákja jutalmul a görögországi Syros szigetére utazhat a 2022-es rangos Animasyros animációs fesztiválra.

Ismerjék meg képzőinket!


Perlusz Andrea
Perlusz Andrea gyógypedagógus, speciális pedagógia szakos tanár és szakpedagógus, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán dolgozik 30 éve. Doktori munkáját az integrációból írta, oktatási és kutatási tevékenységei is a sajátos nevelési igényű tanulók integrált, illetve inkluzív oktatás-nevelésével, az inkluzív iskolafejlesztés folyamatával kapcsolatosak. Sok iskolával, pedagógussal dolgozott együtt az évek során, és a mai napig sem szakadt el a gyermekekkel végzett gyógypedagógiai munkától: hallás-beszédfejlesztő terápiát tart hallássérült gyermekeknek.


Galambos Katalin
Galambos Katalin, gyógypedagógus, szomatopedagógus, közel 10 éves utazó tanári tapasztalattal rendelkezik, továbbá 6 éven keresztül tanított együttneveléssel kapcsolatos kurzust az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon. Részt vett együttnevelést támogató pedagógus továbbképzés fejlesztésében, majd oktatott inkluzív neveléssel és oktatással kapcsolatos tartalmakat pedagógusok számára. Foglalkozott sajátos nevelési igényű gyermekek, fogyatékos fiatalok pályaválasztásával, munkavállalási lehetőségeivel, emberi jogaival.


Gulya Nikoletta
Gulya Nikoletta trénerünk pedagógus, aki több, mint 20 éve van a pályán. Szaktárgyai mellett a bántalmazás-ellenes program koordinátorként is dolgozik. Számos inkluzív neveléssel, társadalmi szemléletformálással kapcsolatos projektet valósított már meg az iskolákban.

A kurzusról

A képzés három részből áll:

1. egy magyar nyelvű online e-learning kurzuson való részvételt ajánlunk a képzés előtt,

2. egy 15 órás ZOOM képzés online a 3 magyar képzővel, melynek időpontja:
● március 4. péntek 14-18 óráig
● március 5. szombat 9-17 óráig

3. egy 4 órás multimédia képzés ZOOM felületen március 24-én csütörtökön 16-20 óráig a görög PLATFORMA - Urban Culture CO szervezettel. Ők biztosítják a technikai hátteret és animációs munkát a nemzetközi animációs fesztivál, az Animasyros számára.

A kurzusokon való részvétel ingyenes, a multimédia képzésen tolmácsolást biztosítunk.

A képzést követően várjuk a résztvevő pedagógusok, szakemberek csapatainak animációs munkáit, akik közül a győztes csapat 2022 őszén részt vehet a görögországi Animasyros fesztiválon nemzetközi projektünk keretén belül.

Jelentkezés link: https://social-survey.eu/index.php/399171?lang=hu

Jelentkezési határidő: 2022. február 28.

A férőhelyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük be. Egy intézményből több szakember is jelentkezhet.

További kérdés esetén keressék kolléganőnket, Kovács Annamáriát: kovacs (pont) annamaria (kukac) kezenfogva (pont) hu

Meghívó PDF formátumban.