HVG.hu: Már 27 iskola gimisei jótékonykodnak inkább ballagási ajándék helyett

Egyre több diák dönt úgy, hogy arra kéri a családját és ismerőseit, hogy a virágra szánt pénzt adják jótékony célra.

Eddig huszonhét középiskola végzősei csatlakoztak az idei KézenFogva Ballagunk akcióhoz, amelyben a diákok arra kérik családtagjakat és barátaikat, hogy egy-egy virágszál vagy csokor árát inkább jótékony célra fordítsák – írja az Eduline oktatási portál.

A kezdeményezés 2016-ban indult, akkor még csak két középiskola – a Városmajori Gimnázium és a Gödöllői Református Líceum – vett részt benne, a programot az első évben a diákok és a KézenFogva Alapítvány munkatársainak közös felvetései, a ballagók ötletei, javaslatai formálták. Tavaly már hárommillió forintot gyűlt össze, ebből az összegből fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiataloknak segített megfelelő munkahelyet találni a kezdeményezést elindító alapítvány.

A szülők, rokonok, ismerősök a meg nem vásárolt virágok árával a fogyatékos fiatalokat a www.kezenfogvaballagunk.hu adományozói felületen keresztül támogathatják. A kezdeményezéshez bármelyik iskola csatlakozhat, de osztályszinten is van erre lehetőség, és olyan is van, hogy egy-egy ballagó diák egyénileg csatlakozik az akcióhoz.

További részletek az Eduline oldalán olvashatók!
http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/20190425_kezenfogva_ballagnak

Forrás: https://hvg.hu/elet/20190429_Mar_27_iskola_gimisei_jotekonykodnak_inkabb...