orientpress.hu: „Közös a Napunk!” óvodai integrációt segítő program

2017-ben a 6‒14 éves iskolás korosztályt is szeretné mélyebben megismertetni a fogyatékos személyek életével Újbuda önkormányzata, ezzel is hozzájárulva az előítéletek csökkentéséhez – mutatott rá Molnár László, a XI. kerület alpolgármestere. Az elmúlt években tudatosan alakították ki a fogyatékos emberek társadalmi integrációját segítő programjaikat ‒ tette hozzá a politikus.

Újbudán tudatosan, egymásra építve alakították ki a fogyatékos emberek társadalmi integrációját segítő programokat – ismertette Molnár László alpolgármester. Így az óvodákban, az iskolákban szemléletformáló foglalkozásokkal, az egyetemeken előadásokkal, a társadalmi felelősségvállalás jegyében pedig a munkaadók és a civil szervezetek közötti kapcsolatteremtéssel, ösztönöző és koordináló tevékenységgel, valamint megfelelő kommunikációval igyekeznek rugalmasabb világképet kialakítani a fogyatékkal élőkről.

 „Közös a Napunk!” óvodai integrációt segítő program

Ez a program újszerű megközelítéssel kapcsolja össze a gyerekeket, a szülőket és az óvoda pedagógusokat annak érdekében, hogy szemléletük befogadóbbá és elfogadóbbá váljon. „A társadalmi probléma komplex kezelésére kialakított projekt koncepcionális keretben foglalkozik a pedagógus szemléletével, az óvódás korú gyermekek számára szóló tevékenységbe ágyazott tudásátadással, a fogyatékos gyermekek színre léptetésével és a szülői szerep megerősítésével.” ‒ ismertette Molnár László, hozzátéve: eddig közel 1500 gyermeket értek el, 20 mesebemutatót és 48 tematikus hetet tartottak a fogyatékosságról, már 48 óvónő vett részt az akkreditált képzésen, valamint 15 szülői fórumot is tartottak. A sikeres rendezvényeket 2017-ben újabb óvodák bevonásával folytatják.

http://orientpress.hu/cikk/2017-01-02_altalanos-iskolasokat-is-erzekenyi...