Civil Hírügynökség: Ránk számíthatsz a munka világában!

Lezárult a Kézen Fogva Alapítvány „Ránk számíthatsz a munka világában!” programja, melynek célja az volt, hogy ügyfeleik értékteremtő munkáját elismerjék, segély helyett saját jövedelemből éljenek, munkáltatóik pedig értékes, megbízható, lojális munkaerőhöz jussanak.
 
A TÁMOP 5.3.8 „Ránk számíthatsz a munka világában!” kétéves program 200 fő megváltozott munkaképességű inaktív és védett szervezeteknél foglalkoztatott személy munkába állítását célozta meg 2013 augusztusa és 2015 júliusa között. Teljesítettük a kétéves program legfontosabb célkitűzését! A projekt zárásakor közel 80 fő megváltozott munkaképességű embert sikerült elhelyezni, ebből több mint 50 főt 3 hónapot meghaladóan a nyílt munkaerő-piacon. A munkaerő-közvetítések száma kb. 500-ra tehető a projekt időszakában.
 
A fenti célok elérése érdekében a projekt keretében egyéni munkavállalási tervet készítettünk minden kliensüknek, támogattuk a munkahelyi beilleszkedést, a leendő munkáltatót is felkészítettük és végig mentoráltuk az álláskeresőket. Mindezek mellett klubfoglalkozások és szükség esetén külső szakemberek bevonása is segítette a megváltozott munkaképességű embereket.
 
A projektbe bevont személyek véleménye, visszajelzései szinte kivétel nélkül pozitívak. „Nagyon jó, hogy értelmes, kiszámítható a munkám, hogy rendszeresség van az életemben. A kollégák, nem sajnálnak, hanem normális emberként kezelnek.” – mondja Anikó, aki Újbuda Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában dolgozik. Horváth Viktória, a fóti Auchan HR vezetője így nyilatkozik az egyik náluk elhelyezett munkavállalóról: „Anna nagyon precíz. Munkáját kevesen képesek olyan jól és jó kedvvel végezni, mint ő. Ajánlanám más cégnek is, de őt nem engedjük…”
 
A program során több mint 100 munkáltatóval álltunk kapcsolatban, melyek között van multinacionális nagy cég, állami fenntartású intézmény és kis magánvállalkozás is.