Népszava: Elindult a kalózhajó

Az idén tizedik, jubileumi alkalommal indítja útjára a KézenFogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el kampányát, melynek középpontjába ezúttal a hétköznapi kihívások kerülnek.

Az országjárás során hétköznapi helyzetekben szeretnék megmutatni a fiataloknak, hogy a fogyatékos emberek mindennapjai során mennyi kisebb-nagyobb akadályba ütköznek. A jubileumhoz méltóan teljesen megújult külsővel indul a kampánykamion. A szervezők a fiatalabb korosztály számára még vonzóbbá, érdekesebbé kívánták tenni a kampányt, ezért kalózok foglalták el és alakították át saját igényük szerint.

A turné első állomása a budapesti Óbudai Nagy László Általános Iskola volt, ahol elsősorban a MUS-E Magyarország programjában részt vevő, halmozottan hátrányos helyzetű kisdiákok vettek részt az
érzékenyítő programon. A kincskereső játékban részt vevő gyerekek megismerhették a kalózhajó különböző lakóit, akik mindegyike egy fogyatékossági típust hivatott bemutatni. „Csupakéz hallássérült kalóz, nem hall semmit, mert fiatalkorában egy nagy ágyú mellett állt, amikor azt elsütötték, és ez maradandó sérülést okozott. Ő a kezét használja beszédre, minden kalóz megérti őt a jelek segítségével. Csupakéz nagyon okos, ezért szörnyen mérges, mikor ismeretlen kalózok azt hiszik, hogy buta, csak azért, mert nem hall” – olvasható az egyik kalóz kabinja mellett.

A kalózhajó még 10 helyszínen fog kikötni április 15. és június 15. között.