Webbeteg.hu: Bach és Mozart-segítség a fogyatékos gyerekeket nevelő családoknak

Március 29-én, virágvasárnap felcsendül a Kálvin téri Református templom orgonájának hangja a fogyatékos gyermekekért. Teleki Miklós, Artisjus-díjas orgonaművész kezdeményezésére a KézenFogva Alapítvány ebben az évben is megrendezi jótékonysági koncertjét, támogatva ezzel a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat.

„Orgonaművészként úgy érzem, nekem is tennem kell a fogyatékos gyermekekért, ehhez számomra a legjobb eszköz a zene. A muzsika közelebb hozza az embereket és olyan részeket nyit meg a szívekben, amelyek egy szebb világhoz vezetnek.” – mondta Teleki Miklós.

Idén az 1829-es évekbeli állapotára rekonstruált Kálvin téri Református templom műemlékorgonáján fog játszani Teleki Miklós a KézenFogva Alapítvány jótékonysági koncertjén. Az Alapítvány immár sokadik éve próbálja könnyebbé tenni a fogyatékos emberek mindennapjait, és figyelemmel kísérni boldogulásukat.

„Minél több platformon, minél több embert kell megszólítanunk ahhoz, hogy elérhessük az alapítvány által kitűzött jövőképet. Ehhez nem elegendő korunk által kedvelt internetes megoldásokra támaszkodnunk. A koncert értéke kettős, nemcsak a fogyatékos emberekkel kapcsolatos toleranciáért való küzdés szimbóluma, a komolyzenével egy másik érték is keletkezik, így egymást erősítve érnek célt.”– tette hozzá Pordán Ákos a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője.

Az alapítvány tagjai remélik, minél több zenekedvelő látogat el a koncertre, ezzel segítve a nehéz helyzetben lévő fogyatékos gyerekek szüleinek, testvéreinek. A koncert teljes bevételét e családok életének támogatására fordítják.

A jegyrendelést a következő e-mail címre várjuk: jegyrendeles@kezenfogva.hu

 

Helyszín: Kálvin téri Református templom (1091 Budapest, Kálvin tér 7.)

Időpont: 2015. március 29. 19:30

 

További információ:

http://www.kezenfogva.hu/jotekonysagi_koncert