Metropol: Sikeresen zárult le az Inkubátorház program

Lezárult a Kézenfogva Alapítvány megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő programja, amelyben hetvenöten vettek rész a felkészítő tréningeken, és tizenöt embert állítottak munkába.

Közülük tizenhárom embert sikerült a fél év lejárta után is foglalkoztatni, nyolcan közülük pedig már több mint egy éve dolgoznak a nyílt munkaerőpiacon.
A szervezet közleménye szerint a „Fogyatékos emberek foglalkoztatását fejlesztő inkubátorház és vállalkozási központ” elnevezésű program célkitűzése volt, hogy verseny- és piacképessé tegye a fogyatékos emberek munkáját, és segítse elhelyezkedésüket.
De a program végeztével is folytatják a fogyatékos emberek támogatását. Az egyéni igényeknek megfelelő, fenntartható munkahelyek fejlesztéséért létrejött Aktív Műhely a tervek szerint hamarosan országos szinten, egyre több szervezet bevonásával, infrastrukturális fejlesztésekkel kiegészítve működik tovább.
 
A program 
• Az inkubátorház-program keretében az alapítvány 150 órás módszertani képzéseket szervezett megváltozott munkaképességű és fogyatékos embereknek, ahol elsajátíthatták a munkahelyi beilleszkedéshez szükséges ismereteket. 
• Ezenkívül munka- és munkaerő-közvetítéssel, valamint a szociális foglalkoztató szervezetek piaci szemléletének fejlesztésével is hozzájárult a fogyatékos emberek integrált foglalkoztatásához.
A program 2012 júniusában indult.