pecsma: Nem para a para! városi sportnap Pécsett

A Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el kampánya idén a sporton keresztül közelíti egymáshoz a fogyatékos és egészséges embereket. A 2014-es országos közvélemény-formáló esemény sorozat második állomása Pécs. A rendezvényt nagy érdeklődés övezi, több mint 500 iskoláskorú gyerek és őket kísérő oktató jelezte előzetesen a részvételét.
 
A sportnap célja, hogy elsősorban a fiatalokkal, a gyerekekkel megismertesse a fogyatékos embereket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a korosztály még nem előítéletes, természetes nyitottsággal fordul minden új és számára szokatlan felé. Erre építve szeretnénk nekik a sporton keresztül megmutatni, hogy a fogyatékos emberek mennyi értéket hordoznak, életük példa lehet sokak számára, erőből, kitartásból. A sportnapon az Alapítvány lehetőséget biztosít több érdekes parasport, többek között a kerekesszékes kosárlabda, a boccia, az ülőröplabda és a csörgőlabda kipróbálására is.
 
A nap a fogyatékos emberek sportjainak kipróbálásán kívül nagyszerű lehetőség helyi civil szervezetekkel való megismerkedésre is. Több pécsi civil, például a Fogd a Kezem Alapítvány vagy a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete képviselteti magát. Az érettségihez immár kötelező önkéntes órákat az ilyen és hasonló szervezeteknél hasznosan tölthetik el a diákok, a jövőbeni közös munka alapja lehet a rendezvény.
 
- A Fogadd el, fogadj el kampányt idén már kilencedik éve indítja útjára az Alapítvány. Hisszük, hogy az ilyen közvélemény-formáló események nagyon fontosak a mai világban, szeretnénk, ha a gyerekek nyitottságot, rugalmasságot és segítőkészséget tanulnának egy-egy ilyen napon – mondta a Kézenfogva Alapítvány ügyvezetője, Pordán Ákos.