mno.hu: Biciklizik? Adakozna? Kattintson!

Márciusban ismét elindítja biciklis adománygyűjtő kampányát a KézenFogva Alapítvány, a kezdeményezéshez várják a csatlakozókat.
A KézenFogva Két Keréken kampány keretében március 15. és június 30. között a tervek szerint összesen 25 ezer kilométert tekernek le a résztvevők, és minden megtett kilométerrel 20 forintot gyűjtenek a fogyatékos gyermekeket nevelő családok támogatására – közölte az alapítvány az MTI-vel.
 
A biciklis akcióhoz csatlakozóknak regisztrálniuk kell a ketkereken.kezenfogva.hu oldalon, és teljesítménynaplót vezetni. A barátok és ismerősök a kilométerek megvásárlásával támogathatják a kampány megvalósítását.
 
A közösségi adományszervező program célja minél több embert megszólítani és adományt gyűjteni. Az alapítvány emellett márciustól havonta egyszer bringatúrát szervez, amelyeken látássérültek is részt vesznek tandem kerékpáron. A legkitartóbb kerékpárosokkal a Tour de Zalakaroson zárják a tavaszi kampányt.
 
A tavalyi tesztfázisban 234 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági kampányban, ebből 157 ezret a fogyatékos gyermekek felügyeletére, 49 ezret a családokat segítő információs központra, 28 ezret pedig a családok jogsegélyszolgálatára költöttek.