estihirlap.hu: Verseny iskoláknak

 
Az idei évben is az együtt cselekvés, a közös programok jegyében indított a KézenFogva Alapítvány általános és középiskolások számára versenyt.
 
A fókuszban ezúttal a sport áll. Olyan sporteseményeket szervezését várjuk a diákoktól, ahol fogyatékossággal élő és egészséges fiatalok együtt játszhatnak, sportolhatnak, versenyezhetnek egymással! Nagyon fontosnak tartják ezeket a programokat, mert lehetőséget biztosítanak a találkozásra, hiszen csak így űzhetőek el a félelmek és jöhet létre az igazi elfogadás.
 
A diákok jelentkezését az országos versenybe szinte bármilyen közös sport tevékenységgel várjuk, legyen szó egy fogyatékos emberekkel együtt eltöltött kirándulásról, túráról vagy akár egy komplett sportnapról. Pedagógusok részvétele a versenybe való jelentkezésnek nem feltétele, a kreatív, talpraesett diákok önállóan is nevezhetnek.
 
A legötletesebb, legtöbb résztvevőt megmozgató, legtovább tartó programokat értékes díjjal jutalmazzuk! Az az iskola, amelyiknek diákjai a legtöbb fogyatékos és egészséges fiatalt megmozgató sportprogramot szervezi elnyeri az Év sportélménye iskolai díjat!
 
Nevezési határidő: 2014. május 3.