Dr. Gazsi Adrienn

• Hogyan jellemeznéd Zsuzsa nénit olyasvalakinek, aki nem ismerhette őt?
Zsuzsa néni olyan ember volt, aki a fogyatékos emberekhez és családjaikhoz nem gyámkodással, leereszkedéssel közelítet, hanem őket valódi partnerként kezelve nyújtott segítséget a problémáik megoldásában. Soha nem csak a problémát, a támogatási igényt látta, hanem a valóságos élethelyzetet, mély empátiával közelítve a családokhoz. Még akkor is, amikor visszavonult a kuratóriumi elnöki tisztségből szívügyének tekintette, hogy híreket kapjon a mindennapi működésről, és sokszor ajánlotta fel segítségét egy-egy ügy megoldásában.
• Hogyan találkoztatok, honnan ismered Zsuzsa nénit?
Zsuzsa nénit a Kézenfogva Alapítvány kuratóriumi elnökeként ismertem meg 2005-ben, amikor az alapítványnál jogászként dolgozni kezdtem. Függetlenül attól, hogy az alapítvány napi szintű operatív működésében már ekkor nem vett részt, fontosnak tartotta, hogy minden héten ott legyen a hétfő reggeli munka megbeszéléseken (teameken). Nyitott volt a hétköznapi kérdésekre, problémákra, így lehetőségem volt arra, hogy több ügyben is megtapasztaljam, milyen körültekintően, empátiával közelít egy egy élethelyzethez, milyen tűpontosan lát rá a jogi problémák mögött húzódó valódi élethelyzetre, és milyen aktív abban, hogy adott ügyben megtaláljuk a valódi megoldást. Egy egy ügy kapcsán fontosnak tartotta hogy kövesse a család sorsát, mi lett velük, sikerült-e segíteni.
• Mit tiszteltél, szerettél benne?
A rendkívüli szaktudása, az emberi értékeken alapuló komplex szemléletmódja példaértékű, amelyhez végtelen szerénység és természetesség társult.

3 rövid kérdés:
• Ha Zsuzsa nénire gondolsz, milyen kép ugrik be először?
A mosolya, a mindig éber figyelme, a valódi értő jelenléte.
• Mi volt a szava járása, rá jellemző mondat, kifejezés?
„Mondjátok magyarul”
„Van vele kapcsolatod (fogyatékos személlyel, szülővel), beszéltél vele?”
• Mi volt a kedvenc hobbija/süteménye/színe/dala/festménye? (itt lehet variálni, a fő, hogy valami személyes dolog derüljön ki róla)
A kedvenc ékszere egy gyönyörű kereszt volt, amit mindig a nyakában viselt.
Mindig hozott pogácsát a hétindító teamek-re.
Mindig elegáns volt.