Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete

Egyesületünk, az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete 1995. június 5-én alakult olyan elkötelezett emberekből, akiket szakmai elhivatottság és személyes barátság fűz fogyatékos emberekhez és támogatásukat saját ügyüknek tekintik.

Az Egyesület célja, otthonszerű, családcsoport jellegű életközösségek létrehozása, a meglévők támogatása, amelyekben a fogyatékossággal élő emberek – szükség esetén- végleges otthonra találhatnak.

Meggyőződésünk, hogy a fogyatékossággal élő emberek számára, a vidék az a közeg, amely biztosíthatja azt a nyugodt, biztonságos, óvó környezetet, ahol teljes életet élhetnek, és olyan tevékenységeket végezhetnek (kertgondozás, állattartás, hagyományőrző kézműves tevékenységek), amelyek során, életük elnyeri igazi értelmét.

Életünket a keresztény ünnepkör ünnepei és szokásai strukturálják. Az egyesület céljaival összhangban, szeretnénk olyan munkát végezni, melynek során a sérültek és segítőik, egy közösséget alkotnak, értelmes és tartalommal töltött életet biztosítva. Szeretnénk, ha a társadalmi felelősségvállalás tudatosításának folyamatában, aktív részeseknek mondhatnánk magunkat.

Az Információs Pontunk:

2181 Iklad, Szabadság út 75.

Apostol Viktória szakmai vezető

viki@szederfa.hu

 

 

Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete

2181 Iklad, Szabadság út 75.

e-mail: szederfa@szederfa.hu

WEB: http://szederfa.hu/   

Facebook: https://www.facebook.com/szederfa

 

Vissza az intézmény kereséshez