Autista Sérültekért Zalában Alapítvány

Alapítványunk aggódó szülők és gyógypedagógiai szakemberek összefogása eredményeként alakult meg 1994 februárjában. Célul tűztük ki, hogy segítséget nyújtunk az autizmussal sújtott fiatalok és családjaik számára.

A kommunikációs nehézségekkel küzdő autisták fejlesztése és felügyelete súlyos nehézségeket jelent a családok számára. Alapítványunk működése során hangsúlyozza, hogy az autizmussal élők segítése mellett a hozzátartozókat is tehermentesíteni szükséges. A Boncodföldei védőotthonunk létrehozását azért is tartottuk rendkívül fontosnak, mivel az egyre növekvő igény ellenére bentlakásos védőotthon az autizmussal élő emberek számára Magyarországon jelenleg csak néhány létezik, amelyeknek befogadó képessége mindössze 50-60 fő. Magyarországon 20-23 ezer autista ember él.

A különböző fejlesztési lehetőségek, terápiák ― amelyek az ilyen különös állapotban élő emberek életét teljesebbé tehetik ― feltárását Magyarországon az Autizmus Kutatócsoport kezdte el 1989-ben. Zala megyében 1990 óta működik speciális fejlesztő csoport az autizmussal élő gyermekek számára. Az ő eredményeikre, tapasztalataikra épülnek Alapítványunk fő célkitűzései.

Az Információs Pontunk:

8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5/A

Jakab Károlyné kuratóriumi elnök

info@autistaserultekert.hu

 

Autista Sérültekért Zalában Alapítvány

8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5/a

e-mail: info@autistaserultekert.hu   

WEB: http://www.autistaserultekert.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064364122429

 

Vissza az intézmény kereséshez