Zalai Hírlap: Sérülteket gondozó családokért a web-en

Zalaegerszeg (hp) – A fogyatékos embereket gondozó családok ismereteit hivatott bővíteni a tíz partnerszervezetet tömörítő, online adatbázison alapuló Információs Pontok Hálózata
A Kézenfogva Alapítvány és az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány tegnap megtartott tájékoztatóján bemutatták azt a programot, amely a fogyatékos embereket gondozó családok körében tapasztalható információ hiányra kínál megoldást. Pordán Ákos , a Kézenfogva Alapítvány ügyvezetője elmondta, a több mint húsz évi munkájuk során összegyűlt anyagot korábban nyomtatott formában, majd interneten is igyekeztek felhasználni a rászorulók ismereteinek bővítésére. Tavaly a Norvég Civil Alap segítségével létrehozták azt az internetes felületet, ami tíz partnerszervezet, továbbá az Oktatási Hivatal és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal adatai által is rendszeresen frissítve pontos és széles körű információkat tartalmaz. Az Információs Pontok Hálózata nevű rendszer az info.kezenfogva. hu-n érhető el. Itt öt tematikus csoportban lehet keresni.
Ellátások és támogatások, szabadidő, sport, szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások, óvodák, iskolák, egészségügyi ellátások, több mint 15 ezer szolgáltatás áll a családok rendelkezésére. Az eseményen bemutatták az adatbázis működését.