heol.hu: Megyénkben debütált az Infóbázis

Az új adatbázis fontossága abban rejlik, hogy már köznevelési, szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásokat is tartalmaz, kifejezetten a fogyatékos emberek számára.

A fogyatékos gyermeket nevelő vagy felnőttet gondozó családok sokszor nem rendelkeznek elegendő információval arról, hogy gyermekük hova járhat iskolába, vagy hol lehet munkát vállalnia egy fogyatékkal élőnek. Ennek megoldásaként a Kézenfogva Alapítvány és a Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége Egerben elindította az Információs Pontot, melyhez Infóbázis néven online felület is párosul.

Pordán Ákos, az alapítvány ügyvezetője a keddi sajtótájékoztatón elmondta, fontos azon szülők és személyek gyors, naprakész segítése, akik fogyatékos emberekkel foglalkoznak. Kovács Éva projektvezető szerint az új adatbázis fontossága abban rejlik, hogy már köznevelési, szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásokat is tartalmaz, kifejezetten a fogyatékos emberek számára.

Domán Zoltán édesapa, a szülőszövetség elnöke lapunknak elmondta, az adatbázisnak köszönhetően a nehéz helyzetben lévő szülők valamelyest fellélegezhetnek, hiszen előre tudnak informálódni, hogy országszerte milyen lehetőségek adottak számukra.

A 2011-es népszámlálás során a teljes magyar lakosság közel 5 százaléka vallotta magát fogyatékossággal élőként.