class fm

Class FM: First Class Arcok - interjú Pordán Ákossal

A First Class Arcok rovatában a Nem para a PARA! 12 órás kerék tusa! elnevezésű rekordkísérletről volt szó szombaton reggel.

Szombat reggel a First Class Arcokban Argyelán Kriszta vendége Pordán Ákos, a Kézenfogva alapítvány ügyvezetője volt, aki egy különleges rekordkísérletről beszélt. 2014. május 17-én a Műegyetem rakpartra várta az alapítvány mindazokat, akik szerettek volna részt venni a nem mindennapi rekordkísérletben!
 
A KézenFogva Alapítvány szervezésében megvalósuló egész napos közvélemény-formáló rendezvény a fogyatékos emberek helyzetére hívja fel a figyelmet, ezúttal a látássérültek világát középpontba állítva. A 12 órás folyamatos tandemkerékpározás rekordját úgy állítják fel, hogy a biciklin hátul ülő ember vagy látássérült lesz, vagy bekötött szemmel vesz részt a rekordban.
 
Az Alapítvány célja, hogy megmutassa: közösen sok nehézség leküzdhető, az egészséges és fogyatékos emberek együtt, egymást elfogadva, megismerve egy elfogadóbb világot teremthetnek.
 
A rekord mellett számos izgalmas program várja a résztvevőket. Lesznek különböző sorversenyek és egyéni hajtányok, mozgássérültek számára készült különleges kerekesszékeket is ki lehet majd próbálni, de akár egy vak ping-pong meccs keretében is összemérhetik ügyességüket a vállalkozó kedvűek. Az eseményen több civil és fogyatékosügyi szervezet is bemutatkozik. Gyere el május 17-én 07:00-19:00 óra között a Műegyetem rakpartra, csatlakozz a rekordkísérlethez! Közeledjünk nyitottan, előítéletektől mentesen egymás felé!

A beszélgetés az alábbi linkre kattintva hallgatható meg: