nepszava.hu: Nem para a para! – Befogadó sportversenyek diákok szervezésében

Különleges sportversenyek, sportesemények szervezésére buzdítja a Kézenfogva Alapítvány az általános és középiskolás diákokat. A sportos tevékenységek célja, hogy fogyatékos és egészséges fiatalok együtt mozogjanak.
 
„A sport erejét szeretnénk felhasználni ahhoz, hogy megmutassuk a fogyatékos emberek sportjai ugyanolyan értékesek, mint a többi emberé. Szeretnénk, ha a fiatalok átéreznék a kitartás és az elszántság fontosságát.”  – mondta el Pordán Ákos a Kézenfogva Alapítvány ügyvezetője.
 
Az együtt cselekvés, a közös programok mindig is a közvélemény-formáló kampányok középpontjában álltak az Alapítványnál. Nagyon fontosnak tartják az olyan programokat, amik lehetőséget nyújtanak a találkozásra, mert csak így űzhetők el a félelmek és jöhet létre az igazi elfogadás.
 
A sporteseményekre példát is mutatnak Békéscsabán, Pécsett és Budapesten, ahol inkluzív városi sportnapokat szervez az Alapítvány. A programok között szerepel kerekesszékes kosárlabda, ülőröplabda, csörgőlabda és vak emberek számára kialakított ping-pong is.
 
A diákok bármilyen közös sport tevékenységgel benevezhetnek az országos versenybe, akár egy fogyatékos emberekkel együtt eltöltött kirándulással, túrával is. A legötletesebb, legtöbb résztvevőt megmozgató, legtovább tartó programokat díjazza az alapítvány.
 
A verseny már most felkeltette az iskolák érdeklődését. Az Alapítvány nagykövete, Till Attila például gyermeke iskolájában szervez egy sportnapot március 5-én, ahol látássérült és mozgáskorlátozott emberek és a gimnázium diákjai együtt fognak játszani kerekesszékes kosárlabda, ülőröplabda és csörgőlabda meccseket.
 
Mozgásra fel, május 3-ig várják a csapatok nevezését!