nepszava.hu Esély az Egyensúlyra

Az Esély az Egyensúlyra program keretén belül idén először nyílik lehetősége az értelmileg akadályozott és mozgáskorlátozott gyerekekkel foglalkozó intézményeknek arra, hogy a gondozásukban lévő több száz gyermek megismerkedhessen a futóbiciklivel, és annak jótékony hatásával. 15 intézmény között 80 futóbicikli talál gazdára. A program kedvezményezettje a KézenFogva Alapítvány.

A futóbicikli egy készség- és képességfejlesztő játék, amely a koordinált mozgás fejlődését segíti elő. A tanulobicikli.hu Kft. a program sikerességének érdekében – a meglévő, 2-5 évesek gyermekeknek szánt modellje mellett – olyan nagyméretű tanulóbicikliket is fejlesztett, amelyek az eltérő mozgásfejlődésű, iskolát kezdő gyermekeket is hozzásegítik az egyensúlyra való ráérzés inspiráló hatásához.

A KézenFogva Alapítvány 20 éve olyan társadalomért dolgozik, melyben a fogyatékkal élők képesek méltósággal élni. Munkájuk középpontjában mindenkor az értelmileg akadályozott és mozgásukban korlátozott gyermekek és felnőttek állnak. tevékenységük igen sokrétű, a családsegítéstől a jogi tanácsadáson át a közvélemény formálásáig.