weborvos.hu - Esélyegyenlőségi nap rekordkísérlettel a Margitszigeten

Ép és fogyatékkal élő emberek együtt kísérlik meg felállítani a 12 órás kerekesszékezés rekordját pénteken a KézenFogva Alapítvány rendezvényén a Margitszigeten. A Fogadd el, fogadj el esélyegyenlőségi nap keretében zajló esemény résztvevőit a reggel 7 órakor kezdődött rekordkísérlet mellett szájjal-lábbal festés, kerekesszékes akadálypálya- és gyorsulási verseny, vakon tandemkerékpározás és pingpongozás, valamint vakvezető és terápiás kutyás bemutató is várja fogyatékosügyi egyesületek és alapítványok szervezésében.

Személyes csúcsot elérni nagy dicsőség, közösségi rekordot felállítani azonban még nagyobb, mivel ahhoz össze kell dolgozni, kézen kell fogni egymást. Ezen a rendezvényen reggel 7 órától folyamatosan úton van valaki, akik egymásnak adják a stafétát, hogy megmutassák, mindenkinek jár az életére szabott pálya és az egyenlő esély - hangsúlyozta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége megnyitó beszédében.

"Minden ember a saját sorsának rekordere lehet, ha nem adja fel és kihozza magából a legtöbbet. Minden ember ügyes valamiben és ügyetlenebb valami másban. Mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei. Mindenkinek joga van egy úthoz, amelyet meghódíthat, amelyen bajnok lehet" - fogalmazott.

A mai nap üzenete: el kell fogadni önmagunk és mások gyengeségeit, sérüléseit - mondta Herczegh Anita, hozzátéve: a megértést és a kézen fogást kell természetessé tenni, mert arra mindenkinek szüksége van. Tegyük olyanná a környezetünket, amely akadálymentes mind a közlekedésben, mind a gondolkodásmódban, az emberek közötti megértésben és figyelemben.

A délelőtt 10 órás adatok szerint 800-an regisztráltak a rekordban való részvételre.