KézenFogva Kamion

KézenFogva Kamion

Ismerjük meg az ismeretlent!

Minden huszadik embertársunk fogyatékossággal él, a magyar társadalom mégis elzárkózik a fogyatékos emberek problémáitól, alig ismeri nehézségeiket és sikereiket. Ezen szeretnénk változtatni azzal, hogy a gyermekekhez közelebb hozzuk a fogyatékos emberek világát, megismertetjük őket erősségeikkel és kihívásaikkal. Hisszük, hogy ezzel hozzájárulunk, hogy nyitott, segítőkész felnőttek legyenek.

Gondolkozzunk másként! Már a gyerekkortól!

A KézenFogva Alapítvány kamionja a gyermekek természetes kíváncsiságára épít és emel hidat a fogyatékos emberek felé. Azzal, hogy ledöntjük az előítéleteiket, tévhiteiket, elérhetjük, hogy nyitott, érdeklődő felnőttekké váljanak és a holnap fogyatékos emberei egy valóban befogadó társadalomban élhessenek.

Egyáltalán nem közömbös, hogy milyen társadalomban élünk: egy olyanban, ahol mindenki csak a saját gondjával van elfoglalva vagy egy olyanban, amelyik összefogással és odafigyeléssel segít, ahol szükséges.

KézenFogva Kamionnal az előítéletek ellen!

Egy belülről kalózhajóvá alakított, speciális kamionnal járjuk az országot. Minden játéka, minden berendezése, a legutolsó szög is azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek megértsék, elfogadják a fogyatékos embertársainkat. Az iskolák udvarain vagy városi főtereken leparkoló kamionon a gyerekek minden fogyatékossági típust különböző kalóz rejtvények keretében ismerhetnek meg.

Egy nap alatt 150-180 gyereket fogadunk. Évente egyszer családi napot is szervezünk. Itt nem ritka az ezer fős részvétel, hírességek, példaképek felbukkanása és egy-egy Guinness világrekord megszületése sem!

216 település és 10 000 gyerek 10 év alatt! Hozzátok mikor juthatunk el?

A KézenFogva Kamion arra vár, hogy újabb és újabb iskolákba jusson el! Iskolák, osztályfőnökök, önkéntesek és támogatók jelentkezését is várjuk. Szakértők vezetik a játékokat, rejtvényeket, mint például a jelnyelvi jelek társítása vagy a kincsesláda tartalmának megismerése bekötött szemmel. A kamion körül is számos kalanddal készülünk: kereksszékes akadálypálya, esélyegyenlőségi társasjáték, óriás puzzle és kvízek.

„Ez fantasztikus, mikor jöttök legközelebb?”

egy tanár Békéscsabáról

„A 18 éveseim úgy játszottak, mint a kisgyerekek.”

egy tanár Debrecenből

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire leköti majd őket!”

egy tanár Pécsről

Jelentkezz önkéntesnek vagy hívj el minket az iskoládba!

Folyamatosan keressük együttműködő iskolák és pedagógusok jelentkezését.
Szinte minden eseményen szükségünk van önkéntesek re is.
- fotósra
- videót készítő szakemberre
- animátorra
- segítségre az akadálymentes rámpa megépítésében.

Segíts velünk! Alakítsuk együtt a jövő a társadalmát!
Önkéntes jelentkezési form (gomb)

Fogadd örökbe egy programunkat!

Programunk támogatója a kamiont, üzemanyagot, sofőrt felajánló Waberer’s Zrt. Minden évben számíthatunk az OTP Bank Nyrt. anyagi támogatására is. Folyamatosan keresünk azonban további vállalati szponzorokat, hogy minél több iskolába és gyermekhez eljuthassunk.

Te már tudod, hová hívnál minket?

Akár a munkatársaidat is szívesen várjuk önkénteskedni, és a sajtó érdeklődésére is számíthatsz. Ebben is segítünk.

Lépj kapcsolatba velünk!

1