Munkaerőpiaci Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Munkára felkészítő

Felkészítő

Elhelyezett munkavállalóink

Munkavállalóink

Munkavállalóink értékelése

Értékelések

 

  Fehér Miklós  
  KézenFogva Foglalkoztatás  
  Telefon: +36202233282  
  E-mail: munka@kezenfogva.hu  

Az Év Foglalkozási Rehabilitációs Szolgáltatója díj 2023

Ha munkavállalóként érdekelnek a szolgáltatásaink, akkor kattints ide!

 

KézenFogva Foglalkoztatás

 

Kiket nevezünk megváltozott munkaképességű embereknek?
A rehabilitációs hozzájárulás szempontjából, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló 2011. évi CXCI törvény szerint megváltozott munkaképességű személy az, aki tartósan egészségkárosodott vagy fogyatékos, egészségkárosodásának mértéke több, mint 40%, hivatalos szakvélemény alapján, vagy fogyatékossági támogatásban, illetve vakok személyi járadékában részesül.

10-ből nyolcuknak nem sikerül munkát találnia
A munkavégzés nem csupán a fizetésről szól, hanem ennél sokkal többről: emberi kapcsolatokról, egy közösséghez való tartozásról. A fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek ettől a szociális kapcsolattól is meg vannak fosztva, amikor nem találnak megfelelő munkahelyet. A megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci lehetőségei erősen behatároltak. Gazdasági aktivitási mutatóik nagyon kedvezőtlenek, a munkaerőpiacon erősen alulreprezentáltak.

Mi nekik segítünk!
Célunk, hogy ügyfeleink értékteremtő munkáját elismerjék, segély helyett saját jövedelemből éljenek, munkáltatóik pedig értékes, megbízható, lojális munkaerőhöz jussanak. A feladat sokkal összetettebb probléma, mint az egészséges emberek foglalkoztatásának elősegítése. Éppen ezért a munkaerő-piaci szolgáltatásunk egy több elemből álló, a munkavállalókat és a munkáltatókat egyaránt segítő komplex program.
„Az a jó, hogy itt azt nézik, hogy mire vagy képes, nem azt, hogy mire nem…”
Farkas Gergely, SO Nordic Process coordinator, IBM

Az első felméréstől a munkahelyi beilleszkedésig
A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának kulcskérdése a képességeiknek megfelelő munkakör megtalálása. Ehhez elengedhetetlen, hogy pontos képet kapjunk a munkára jelentkező részképességeiről, készségeiről, igényeiről, és a munkakör betöltéséhez szükséges képességekről, készségekről is. Az általunk is használt spanyol Lantegi módszer ötfokú skálán értékeli az egyes személyek részképességeit, és a munkakörök ugyanezen dimenziók mentén felosztott elvárásait. A két oldal grafikusan ábrázolható, ezek egymásra illesztésével kiderül, alkalmasak-e az általunk közvetített munkavállalók az érintett munkakör betöltésére.

 

 

Szolgáltatásaink munkáltatók számára

 • Foglalkoztatási tanácsadás
 • Segítségnyújtás pályázati források elnyeréséhez
 • Esélyegyenlőségi terv készítése
 • Munkaközvetítés
 • Munkahelyi érzékenyítés
 • Jogi, szakmai és akadálymentesítési tanácsadás

„A legjobb csapatépítő tréning volt, amelyen részt vettem!”

MVM dolgozó

A munkáltatók részéről sem csupán financiális kérdésről van szó, a beidegződött előítéletek leküzdését is megkívánja.
Fontosnak tartjuk a munkahelyi érzékenyítést mielőtt a sérült munkavállaló a csapatba kerülne! A tréning során megmutatjuk, hogy mit jelent sérültnek lenni. Többféle kipróbált eszközünk van, pl. filmvetítéshez kapcsolt beszélgetés, személyes találkozás és együttes tevékenység sérült emberekkel.

A sérült emberek munkahelyi beilleszkedését, a munkakör által megkívánt képességek kibontakozását, és a foglalkoztatás fenntarthatóságát segíti a mentor bevonása. Az általunk fenntartott mentori hálózat tagjai igény szerint szóbeli és írásos tájékoztatást adnak, illetve személyes helyszíni segítséget is nyújtanak.

Ha csatlakozol, az egész társadalomnak üzenhetsz!

Munkáltatóként megéri megváltozott munkaképességű munkavállalókat alkalmazni, mert:

 • A megváltozott munkaképességű és sérült emberek értékes, megbízható, lojális munkaerők.
 • Nem kell rehabilitációs hozzájárulást és szociális hozzájárulási adót fizetni.
 • Javulhat a munkahelyi kultúra.
 • Erősödhet a vállalat külső megítélése.

Munkára felkészítő program

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és a Belügyminisztérium támogatásával létrehozott projektünk által Bálint, Krisztina, Alexandra és Lili, sajátos nevelést igénylő fiatalok, 4 hetes közös program során lehetőséget kaptak, hogy szembenézzenek a nyílt munkaerőpiac kihívásaival.

Eszter, a projekt kiváló oktatója, és Miklós, az alapítványunk foglalkoztatásért felelős kolléga, segítségével a fiatalok elméleti és gyakorlati tudásban is gazdagodtak. A KÖKI Tescoban való látogatásunk során Belinszki Zsuzsanna üzletvezető és Klaudia, Alexandráék közvetlen kollégája is elismerően nyilatkozott a fiatalok munkájáról.

Az Alapítvány évente többször szervez hasonló munkára felkészítő programokat, amelyek sokszor hosszú távú munkahelyi lehetőséggel zárulnak mint(Bálintnál és Alexandránál is, akiket tanulmányaik befejezését követően örömmel várnak vissza a KÖKI Tesco áruházába). Köszönjük partnereinknek, mint a Magyar Posta, Auchan, Pesti Úti Idősek Otthon, Ujpesti Zsidó Szeretet Otthon, Dpd, Lapker, Kamaraerdei Idősek Otthona és a Fuccola, hogy segítettek a fiataloknak!

Ha mint munkáltató vagy munkavállaló érdeklődtök a program iránt, keressetek minket bátran a munka@kezenfogva.hu címen!

Elhelyezett munkavállalóink

Hálásak vagyunk a Ghibli Szállítmányozási Kft-nak, hogy lehetőséget biztosított számunkra Gábor, sérült/megváltozott munkaképességű ügyfelünk meglátogatására. Gábor példája magáért beszél – egy sérült/megváltozott munkaképességű ügyfelünk, aki a KézenFogva Alapítvány segítségével találta meg a munkahelyét, ahol már 3 éve kihagyás nélkül dolgozik.

Közvetlen beszélgetés Gáborral, a hr-rel és a kollégákkal azt mutatta, hogy Gábor nemcsak kiváló teljesítményt nyújt, hanem teljes szívvel és felelősséggel végez minden feladatát. Örömmel láttuk, hogy ilyen jól beilleszkedett, és hogy a Ghibli csapata is nagyra értékeli munkáját.

A KézenFogva Alapítványhoz minden nap számos sérült/megváltozott munkaképességű személy fordul segítségért. Ahogyan Gábor példája is mutatja, ők megbízható és felelősségteljes munkavállalók, akik komolyan veszik a munkájukat. Ha cégük munkavállalót keres, aki megbízható és felelősségteljes, állunk rendelkezésükre!

Munkavállalóink értékelése és egyéb értékelések

„A legjobb csapatépítő tréning volt, amelyen részt vettem!”

MVM dolgozó

„Hallássérült pénztárosnál fizettem az egyik bevásárlóközpontban, és ez nem okozott semmilyen problémát, sőt, többet mosolyogtam, mint máskor. Megtudtam ugyanis, hogy mennyit jelent egy akadállyal küzdő embernek, ha munkát kap, és hogy egy kis türelemmel minden probléma megoldható”

egy vásárló benyomása egy újságcikkben

„Anna nagyon precíz. Munkáját kevesen képesek olyan jól és jó kedvvel végezni, mint ő. Ajánlanám más cégnek is, de őt nem engedjük!”

Horváth Viktória, HR vezető, Auchan Fót

„A műszakvezető azt mondta, hogy sokkal gyorsabb vagyok, mint eleinte, ma már én vagyok az egyik legjobb lobbis.”

Böndör Klaudia, vendégtér-takarító, McDonald’s

„Intézményünk több mint egy évtizede kezdte meg egyes munkakörök megváltozott munkaképességűekkel történő tudatos betöltését, amely törekvésünket akkor kizárólag gazdasági érdekeink alapozták meg, mondván egy próbát megér, ha ezzel a nagyszámú foglalkoztatottjaink alapján szükséges rehabilitációs hozzájárulásfizetési kötelezettségünk csökkenthető. Kezdtük a telefonközpontban (ilyen-olyan okból kieső) dolgozók pótlásával, ahol hamar elértük a megváltozott munkaképességűek 100 %-os foglalkoztatását. Az összkép pedig pozitív lett, a színvonal nem csökkent, a létszám stabilizálódott, immáron cca. 12 éves tapasztalataink alapján gyakorlatilag nem számolhatunk fluktuációval. Ezt követően, 2013-ban birtokba vettük az egykor pszichiátriai rehabilitációs célokkal kialakított (egyébként addig még sosem működött) varrodánkat, megtöltöttük dolgozókkal és fantasztikus eredményeket értünk el, évi több tízmilliós értékben készülnek a kórházunk igényeit kielégítő sík- és dolgozói textíliák (lepedők, ágyneműk, műtéti és orvosi ruházat, pizsamák, hálóingek), valamint azok folyamatos javításai. Mivel itt is mindenki után igénybe vehetjük rehabilitációs költségeink csökkentését, a működtetés fokozottan nyereséges. 2015-ben tovább léptünk, visszaszerveztük a nem betegellátó területeken történő takarítást, majd később létrehoztunk egy kisebb liftkezelői állományt is. Közben kezdeti „közvetítő” partnereink eltűntek, viszont rátaláltunk a KézenFogva Alapítványra, amellyel nagyszerű, igazán konstruktív kapcsolatrendszerünk épült ki, öt éve már pedig állandó szerződéses keretek között működünk együtt (de ezt megelőzően is volt már néhány „együtt-töltött” évünk). Tapasztalataink összegzéseként megállapítható, hogy a megváltozott munkaképességűek alkalmazása a közvetlen gazdasági hasznon túl továbbiakat eredményez azzal, hogy a többieket is érzékenyíti, felelőssebbé teszi, pozitívan hat a munkahelyi légkörre, mindennapos csapatépítésként hat az együttes munkavégzés. Ami pedig a legfontosabb, hogy a különbözőség pedig csak puszta sztereotípia, épek és fogyatékkal élők alkalmazása között nincs semmi kézzelfogható különbség, egyik társadalmi csoporthoz tartozó munkavállaló sem jobb, vagy rosszabb a másiknál, kiválóak és kevésbé jók épp’ olyan arányban fordulnak elő itt is, ott is. Pluszként pedig akár olyan emberi ragaszkodást, lojalitást, szeretetet is kaphatunk, amely egyébként már igen nehezen érhető el, tapasztalható meg.”

Szent János Kórház

Cégek, akik minket választottak:

 • MVM Zrt
 • E-On Hungária Kft.
 • IBM ISSC
 • XIV. ker. Önkormányzat
 • XI. ker. Önkormányzat
 • Eurest Kft.
 • Amrest Kft.
 • Fruccola étterem
 • Cofidis Magyarország
 • Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt.
 • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
 • Generali Biztosító
 • IBM Magyarország
 • Auchan Magyarország
 • METRO Kereskedelmi Kft.
 • DPD Hungária Kft.
 • Provident Zrt.
 • Liferay Hungary
 • Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona
 • Ferencvárosi Gondozó Szolgálat
 • Teleperformance Hungary
 • Interticket Kft.
 • Toldy Ferenc Gimnázium
 • Kosztolányi Dezső Gimnázium
 • Szilasfood Kft.
 • Ghibli Szállítmányozási Kft.
 • Semmelweis Egyetem
 • Budapesti Metropolitan Egyetem
 • Szent Rókus Kórház
 • NFSZK
 • Magyar Posta

Az Év Foglalkozási Rehabilitációs Szolgáltatója díj 2023

Nagy örömmel és büszkeséggel tudatjuk, hogy a KézenFogva Alapítvány elnyerte az "Érték vagy!" gála keretében a Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikai Államtitkársága által kiírt "Az Év Foglalkozási Rehabilitációs Szolgáltatója" díját 2023-ban!

Ezt a megtiszteltetést elsősorban az eddigi partnereinknek köszönhetjük, akikkel közösen tudjuk a megváltozott munkaképességű munkavállalóinkat foglalkoztatni. Köszönjük Fülöp Attila államtitkár úrnak a díjat és a lehetőséget!

Az elnyert díj inspirációt ad nekünk, hogy továbbra is erősen és lelkesen folytassuk munkánkat, és ügyfeleink számára még több értéket teremtsünk. Köszönjük mindenki támogatását, és a jövőben is elkötelezettek vagyunk a foglalkozási rehabilitáció és az inkluzív foglalkoztatás terén!

2009 óta

 • Közel 700 bevont ügyfél
 • 63 kiscsoportos munkára felkészítő program 224 fő részére
 • 372 munkavállaló elhelyezése
 • 131 érzékenyítő program munkáltatók részére
 • 6 kiscsoportos önismereti, önérdek-érvényesítő tréning
 • 5 asszertív kommunikációt elősegítő tréning