Infóközpont

Információs központunk a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket ellátó családok és szakemberek részére tartalmaz adatokat. Információs központunk a fogyatékos emberek intézményi elhelyezési lehetőségeit, rendelkezésre álló szolgáltatások és azokhoz való hozzáférés, rendelkezésre álló orvosi ellátások, vonatkozó jogszabályok részleteit tartalmazza. Információs szolgálat adatbázisát a www.kezenfogva.hu/adatbazis oldalon találja meg.

Újabb sikert ért el antidiszkriminációs jogsegély-szolgálatunk!

Hamarosan a Williams szindrómások is jogosultak lesznek támogatásra A KézenFogva Alapítvány Ne Hagyd Magad (NHM) antidiszkriminációs jogsegély-szolgálat jogászainak kezdeményezésére 2011. októbertől várhatóan módosulni fog a fogyatékossági támogatás törvénye, melynek értelmében a Williams-szindrómások is jogosultak lesznek a fogyatékossági támogatásra.

Kiadványok

Kiadványaink alapítványunk székhelyén valamint a:
- Flaccus Könyvkiadó-, Forgalmazó és Szolgáltató Kft. 1088 Bp, Vas u. 15/0, Telefon: 338-4197, www.flaccus.hu
- Keresztyén Könyvesház, 1086 Bp, Dankó u 9., Telefon: 2010-5400/111
- Krasznár és fiai Könyvesbolt, 1071. Budapest, Damjanich u 39, Telefon: 322-1484, www.krasznaresfiai.hu
- Krasznár és Tsa. Bt., 1098, Budapest, Dési Huber u 7, Tel/fax: 3480-480, www.krasznar-konyv.hu

Foglalkoztatás - Aktív Műhely

A fogyatékos emberek védett foglalkoztatásának minőségének fejlődéséért, és a foglalkoztatás fenntarthatóságának növekedéséért partnereinkkel együttműködve működtetjük az Aktív Műhely Foglalkoztatás Fejlesztő Eszközrendszert. Az Aktív Műhely missziója, hogy fogyatékos egyéni igényeinek megfelelő, fenntartható munkahelyeket fejlesszen. Az eszközrendszer komplex módon, párhuzamosan a foglalkoztatás öt kulcsterületét célozza különböző fejlesztésekkel, képzésekkel.

"Mi is tudunk dolgozni" program

A "Mi is tudunk dolgozni" programban munkába helyezett fogyatékos fiataljainak hozzátartozói szülői klubokban vesznek részt áprilisban és májusban, itt lehetőségük van a szülőknek, szakemberek segítségével megbeszélni a sérült hozzátartozóval való együttéléshez kapcsolódó élményeiket, tapasztalataikat, problémáikat, közösen kiválasztott kulcsproblémákat. Majd ezekre a probléma körökre gyakorlatokon keresztül igyekeztek megoldási módokat mutatni.

Aktív Műhely Foglalkoztatási Eszközrendszer a hátrányos helyzetű kistérségekben

2011. február 23-án Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóval és szakmai nappal nyitotta meg a Kézenfogva Alapítvány az „Aktív Műhely a hátrányos helyzetű régiókban” című programot. A program egyedülálló fejlesztési lehetőséget jelent két, a leghátrányosabb kistérségekben működő fogyatékos embereket foglalkoztató szervezetnek.

Kézenfogva foglalkoztatás

Munkahelyi felkészítés és érzékenyítés az E.ON-nál

A 10 Sors című modellprogrammal Alapítványunk a megváltozott munkaképességű munkavállalók hosszú távú foglalkoztatását segíti hazánk legnagyobb energiaszolgáltatójánál. A program első szakaszában előválogatás során 100 céges pozíciót választottunk ki, melyeket egyenként elemeztünk Lantegi módszerrel. Ezek alapján kiválasztottunk 35 pozíciót, ahol sérült emberek alkalmazása megvalósulhat, illetve ezen belül 10-et, mely betöltése a leghamarabb megvalósultat.